28 / 04 / 2024

TAV, Filipinler'de 5 havaalanı için ön yeterlilik aldı!

TAV, Filipinler'de 5 havaalanı için ön yeterlilik aldı!

TAV Havalimanları Holding’in içinde yer aldığı konsorsiyum Filipinler’de beş bölgesel havalimanının işletim ve bakım-onarım hakkı ihalesinden yeterlilik aldı.



Asya’nın en hızlı büyüyen ekonomilerinden Filipinler’de düzenlenen ihale beş havalimanının 30 yıl süreyle işletilmesini kapsıyor. Filipinli bir yetkili ihalenin 2.34 milyar dolar büyüklüğündeki ihaleye nihai tekliflerin Ocak ayında alınacağını belirtmişti. Konsorsiyumda TAV ile birlikte Aéroports de Paris’in (ADP) iştiraki Aéroports de Paris Management (ADPM) ve Metro Pacific Investments Corporation (MPIC) ortak girişim grubu yer alıyor. Kamu özel sektör ortaklığı kapsamındaki ihale Bacolod-Silay, Iloilo, Davao, Laguindingan ve New Bohol-Panglao havalimanlarının işletim ve bakım-onarım hakkını içeriyor.


FUARDA BÜYÜK İLGİ 


Öte yandan TAV Havalimanları, Güney Afrika’da düzenlenen ve ortağı Aeroports de Paris ile katıldığı ‘ Routes Dünya Güzergah Geliştirme Fuarı’ndan yoğun ilgi gördü. TAV Havalimanları Pazarlama Direktörü Aslıhan Çörtük, fuarın, sektörün nereye gittiğini görmek ve yeni olanakları ortaya çıkarmak için güzel bir fırsat sunduğunu belirtti.


Star


Geri Dön