11 / 05 / 2024

TAV 5 havaalanı için ön yeterlilik aldı

TAV 5 havaalanı için ön yeterlilik aldı

TAV Havalimanları Holding’in içinde yer aldığı konsorsiyum Filipinler’de beş bölgesel havalimanının işletim ve bakım-onarım hakkı ihalesinden yeterlilik aldı.

Yeni Ercan Havaalanı'nın inşaatına 'koronavirüs' engeli!

Dört yıl önce yapımına başlanan Yeni Ercan Havaalanı inşaatını bu kez de salgın durdurdu. Şantiyede, 5 pozitif vaka incelenince çalışmalar durduruldu.

Sabiha Gökçen Havalimanı-Tavşantepe Metrosu nereden geçecek?

2021 yılında açılması planlanan Sabiha Gökçen Havalimanı-Tavşantepe Metrosu 5 istasyondan oluşacak. Peki Sabiha Gökçen Havalimanı-Tavşantepe Metrosu nereden geçecek? İşte Sabiha Gökçen Havalimanı Metrosu hakkında merak edilen tüm detaylar...

TAV, Atatürk Havalimanı'nın boşluğunu nasıl dolduracak?

İstanbul Havaalanı, bu ay tam kapasiteyle faaliyete geçti. Bu taşınmayla TAV Havalimanları Holding en önemli amiral gemisini olan Atatürk Havalimanı'nı kaybetti. Atatürk Havalimanı’nın yerini nasıl dolduracağının cevabı şirketin geleceğini de belirleyecek.

TAV Holding rotasını yurtdışına çevirdi!

TAV Holding, 6 Nisan'da İstanbul Atatürk Havalimanı'nın kapanacak olması nedeniyle rotasını yurtdışına çevirdi. Şirketin CEO'su Sani Şener, "5-6 tane havalimanı ihalesini takip ediyoruz. Bunların bir ya da ikisini alırsak İstanbul'un kaybını kapatacağız" diyor.

Sani Şener: TAV Havalimanları için hikaye yeni başlıyor!

TAV Havalimanları Holding İcra Kurulu Başkanı Sani Şener yaptığı açıklamada yolcu sayılarının dünyada her yıl yüzde 4-5 büyüdüğünü söyleyerek, "Bu nedenle, TAV Havalimanları için hikaye aslında yeni başlıyor." diye konuştu.

Yeni havalimanı 5 milyar Euro'nun üzerinde bedelle sigortalı!

Açılışı yapılan ve şimdilik adı İstanbul olan 3'üncü havaalanının ilk fazının işletme sigorta 4 sigorta şirketi tarafından 5 milyar Euro'nun üzerinde bedelle yapıldı. 

Sani Şener, Körfez bölgesinde inşaat sektörünün en güçlü 5. lideri!

TAV Grubu CEO'su Sani Şener, Körfez bölgesinin en etkili 100 iş insanının açıklandığı listede 5. sırada yer aldı

Kırgızistan'dan TAV'a yatırım daveti!

Kırgızistan Başbakanı Sapar İsakov, TAV'ı, Kırgızistan'ın Bişkek ve Oş kentlerindeki iki uluslararası havaalanının modernizasyonuna yatırım yapmaya davet etti. 

Esenler'de 5 yılda 26 bin bina yeniden inşa edildi!

Esenler Havaalanı Mahallesi'ndeki kentsel dönüşüm çalışmaları sona erdi. Bölgede 5 yılda 26 bin bina yıkıldı.

Aksaray’a havaalanı müjdesi!

Başbakan Binali Yıldırım, 15 yılda Aksaray'a 5 milyar lira değerinde yatırım ve detsek sağladıklarını söyledi ve Aksaray’a havaalanı müjdesi verdi.

Kütahya Tavşanlı'da 5 yılda 664 yeni yapı ruhsatı verildi!

Nüfusuna bakıldığında Kütahya’nın en büyük ilçesi ve merkez nüfusu 11 ilden daha büyük olan Tavşanlı hızla büyüyor. Son 5 yılın yapı ruhsat rakamlarına bakıldığında 664 yeni inşaat için başvuru yapıldığı ortaya çıkıyor.

TAV, Küba’da 2 havalimanı için masaya oturuyor!

TAV Havalimanları, Küba'da 2 havaalanının geliştirilmesi ve işletmesi için masaya oturuyor. Küba, 2 milyondan fazla göçmeniyle ABD'de büyük bir diasporaya sahip.

Türkiye'deki 6,5 milyon yapı 20 yılda dönüştürülecek!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Havaalanı Mahallesi'nde Esenler Belediyesi Kentsel Dönüşüm Konutları Teslim Töreni'ne katıldı. Erdoğan,"Türkiye genelinde 20 yılda 6,5 milyon yapıyı bu şekilde dönüştürmeyi hedefliyoruz." dedi.

TAV 5 havaalanı için ön yeterlilik aldı Haberi

TAV 5 havaalanı için ön yeterlilik aldı

Asya’nın en hızlı büyüyen ekonomilerinden Filipinler’de düzenlenen ihale beş havalimanının 30 yıl süreyle işletilmesini kapsıyor. Filipinli bir yetkili ihalenin 2.34 milyar dolar büyüklüğündeki ihaleye nihai tekliflerin Ocak ayında alınacağını belirtmişti. Konsorsiyumda TAV ile birlikte Aéroports de Paris’in (ADP) iştiraki Aéroports de Paris Management (ADPM) ve Metro Pacific Investments Corporation (MPIC) ortak girişim grubu yer alıyor. Kamu özel sektör ortaklığı kapsamındaki ihale Bacolod-Silay, Iloilo, Davao, Laguindingan ve New Bohol-Panglao havalimanlarının işletim ve bakım-onarım hakkını içeriyor.


FUARDA BÜYÜK İLGİ 


Öte yandan TAV Havalimanları, Güney Afrika’da düzenlenen ve ortağı Aeroports de Paris ile katıldığı ‘ Routes Dünya Güzergah Geliştirme Fuarı’ndan yoğun ilgi gördü. TAV Havalimanları Pazarlama Direktörü Aslıhan Çörtük, fuarın, sektörün nereye gittiğini görmek ve yeni olanakları ortaya çıkarmak için güzel bir fırsat sunduğunu...