28 / 04 / 2024

Çukurova Bölgesel Havalimanı'nın inşaatı durdu!

Çukurova Bölgesel Havalimanı'nın inşaatı durdu!

Temeli 2013’te atılan Uluslararası Çukurova Bölgesel Havalimanı'nın inşaatı durdu. Bayburt Grup’un ödenek olmadığı gerekçesiyle yaklaşık 750 kişiyi işten çıkarttığı iddia edildi.



2013 yılın inşaatına başlanılan Çukurova Bölgesel Havalimanı'nda çalışmalar durduruldu. Dönemin Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, tarafından temeli atılan projenin yapımını üstlenen Bayburt Grup’un ödenek bulamadığı belirtildi. Mersin Haberci Gazetesi'nde yer alan habere göre, firmanın inşaatta çalışan 750 kişiyi işten çıkardığı iddia edildi.

 

 Çukurova Bölgesel Havalimanı nın inşaatı durdu!

 

İnşaatın durdurulduğu havalimanı şantiyesinde toplanan işçiler 3 aydır maaş alamadıklarını söyledi. Konu ile ilgili olarak işçiler, “Malzeme almak için Ankara’ya gittiğimizde araçların eksik evrakları nedeniyle ceza yedik. Bayburt Grup bu cezaları ödemedi. Bayramdan önce işten çıkartıldık. İki gün sonra maaşınız yatacak dediler ama hala yatmadı bekliyoruz. Şuana kadar yaklaşık 750 kişi işten çıkartıldı. ‘Ödenek yok’ diyip maaş vermiyorlar. Sesimizi duyuramıyoruz. 3 aydır maaş alamıyoruz. İşten çıkartma gerekçeleri yok. Devletten alacağımız var alamıyoruz o yüzden size para veremiyoruz diyorlar. İki kişi zengin olacak diye 900 kişi mağdur oluyor. Çocuklarımızın okul masraflarını karşılayamıyoruz.” açıklamasında bulundu.

Toplam 30 milyon yolcu kapasitesine sahip Çukurova Bölgesel Havalimanı'nın 2 bin 500 kişiye istihdam sağlaması hedefleniyor. Henüz üst yapı çalışmaları sona ermeyen havalimanının 29 Ekim'de açılacağı iddia edilmişti. 


Geri Dön