Ulaşım

Çukurova Uluslararası Havalimanı hizmete açıldı!

Mersin’in Tarsus ilçesinde inşası tamamlanan Çukurova Uluslararası Havalimanı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından hizmete girdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, senelik 9 milyon yolcu kapasitesi havalimanının ulaşım ve ekonomik parametrelere önemli katkılar sağlayacağını belirterek, 3 bin kişiye istihdam sağlanacağını ifade etti.

ekonomim.com'dan Adnan Açıkgöz'ün haberine göre; Cumhurbaşkanı Erdoğan, havalimanının açılış töreninde konuştu. Çukurova Uluslararası Havalimanı’nın Türkiye’nin 58’inci havalimanı olduğuna ifade eden Sayın Erdoğan, 9 milyon yolcu kapasitesiyle faaliyet gösterecek projeden 25 yılda 297 milyon 100 bin euro kira bedeli elde edileceğini kaydetti. Adana Şakirpaşa Havalimanı'nın da bir eğitim merkezi olarak bölgeye hizmet vermeye devam edeceğini belirten Erdoğan, “Havalimanımız Çukurova’nın ticaret, turizm ve tarımsal üretimine katkılar yapacak, yaklaşık 3 bin kişinin istihdamına vesile olacaktır. Yoldan yıllık 588 milyon TL tasarruf edeceğiz. Mersin-Adana-Gaziantep hızlı tren hattına entegre edeceğiz. Mersin-Adana arası 35 dakikaya inecek. 23 dakikada havalimanına varılacak. İhracatta da çarpan etkisi yapacak. Hem Adanalı hem Mersinli vatandaşlarımız, çok kısa sürede bu eserin ne kadar isabetli bir yatırım olduğunu fark edecektir" diye ifade etti.

EN BÜYÜK UÇAKLAR İNİŞ-KALKIŞ YAPABİLECEK

Buna göre, havalimanı ile ilgili teknik bilgiler de veren Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bugün sadece bir havalimanı değil tüm dünyaya yeni, modern estetik bir kapı açıyoruz. Terminal alanı 110 bin metrekare büyüklüğe sahiptir. 3 bin 500 metre uzunluk ve 60 metre genişliğindeki ana pistine en geniş gövdeli yolcu uçakları dahi iniş-kalkış yapabilecektir. Ayrıca 3 bin 500 metre uzunluk ve 45 metre genişliğinde yardımcı pist vardır. 2 adet sürat taksi yolu, 48 uçak kapasiteli apronu, 21 uçak kapasiteli genel havacılık apronu, yer hizmetleri, araç park yeri, nöbetçi kulübeleri ve çevre güvenlik yoluyla havalimanımız en üst standartta imkânlarla donatılmıştır. Üst yapı tesislerimizin toplam kapalı alanı 214 bin 180 metrekareyi buluyor” diye ifade etti.

Bakan Uraloğlu açıkladı! Türkiye'nin 58. havalimanı 10 Ağustos'ta açılacak

Ekrem İmamoğlu resmen açıkladı! Eyüpsultan-Bayrampaşa Tramvay Hattı’nın yapımı başlıyor!

Yılan hikayesine dönen ve milyarlarca liraya mal olan projeler meclis gündemine taşındı!

Türk müteahhitler yurt dışında sektöre damga vurdu!