29 / 04 / 2024

Çukurova'nın çehresini değiştirecek projeler tanıtıldı!

Çukurova'nın çehresini değiştirecek projeler tanıtıldı!

Saadet Partisi Çukurova İlçe Belediye Meclis Üyesi Adayı Adem Güneş, rant üzerine kurulu imarlaşmanın önüne geçebilmek amacıyla aday olduğunu ve seçilmesi halinde halkın çıkarları doğrultusunda imar planı uygulanması için çalışacağını söyledi.



Saadet Partisi Çukurova İlçe Belediye Meclis Üyesi Adayı Adem Güneş, gazetemize yaptığı ziyaret sırasında, Çukurova ilçesinin en çok tartışılan konuları hakkında görüş ve projelerini açıkladı. 

Gittiği yerlerde halkın ilettiği talepleri gazetemiz imtiyaz sahibi Hüseyin Karabulut ile paylaşan Güneş, camileri yalnızca erkeklerin kullanabildiği bir ibadethane olmaktan çıkarıp, kadın ve çocukların da sıklıkla zaman geçirebileceği bir sosyal mekan statüsüne kavuşturmayı hedeflediklerini belirtti. 

ADANA- Çukurova İlçe Belediyesi'nin en genç meclis üyesi adayı olarak dikkat çeken Saadet Partili Adem Güneş, belediyeciliğe dinamik bir bakış açısı kazandırmak maksadıyla çıktığı yolda, teveccühleri toplayarak emin adımlarla ilerlemeye devam ediyor. Aday adaylığından bu yana her gününü seçmenlerle bir araya gelerek geçiren Güneş, gazetemize nezaket ziyaretinde bulunarak Çukurovalı'nın yerel seçimlerden beklentilerini imtiyaz sahibimiz Hüseyin Karabulut'a anlattı. 

Tüm dünyada belediye yönetimlerinin halkla birlikte, katılımcılık, şeffaflık ve insan odaklı esaslarla hizmet ürettiğini dile getiren genç aday Adem Güneş, "Saadet Partisi de, Türkiye'de belediyeciliğe farklı bir bakış açısı getiren partidir. 30 Mart 2014'te yapılacak seçimlerde halkımızın partimize güvenoyu vereceğine inanıyorum. Çukurovalı partililerimin de belediye meclislerinde plan ve proje üretebilen gençlere destek vermesini diliyorum" dedi. "Az kaynakla çok iş yapmak, çağdaş, gelişmiş bir Çukurova oluşmasına katkı sunmak istiyorum" diye konuşan Güneş, doğa dostu ve çevreci belediyecilik anlayışıyla hareket edeceğini belirtti. 

Çukurova'da sanat ve kültürle iç içe, [katılımcı, toplumcu Lbelediyefcilik için adayım" diye konuşan Güneş, duyanların ilgisini çeken projeleri hakkında da bilgi verdi. Camilerin, sadece erkeklerin gittiği bir ibadethane olma özelliğinden kurtarılması gerektiğinin altını çizen Güneş, "Kadın ve çocukların da sıkça zaman geçirebileceği sosyal bir mekan kimliği kazandırmak için camilerle ilgili çeşitli projelerimiz var. Kuran kursları, okuma-yazma kursları ve çeşitli aktivitelerle beraber, mahalle camileri insanlarımızın kaynaşma merkezleri haline getirilecek" dedi. 

Üzerinde hassasiyet gösterdiği en önemli konunun imarlaşma olduğunu kaydeden Güneş, "Şu an rant üzerine kurulu bir imarlaşma hakim. Bunu halkın çıkarları doğrultusunda yapılandırmak birinci önceliğimiz arasında yer alıyor" dedi. Her mahalleye bir taziyevi oluşturarak cenaze sahiplerini çadırlardan kurtaracaklarını belirten Güneş, "Diyarbakır'da böyle bir uygulama var ve kenti daha modern gösteriyor. Bizde ilçemizin çehresini bu modelle değiştirmeyi amaçlıyoruz. Bunun yanı sıra halkın bizden talepleri ve beklentileri var. Bunları yerinde tespit ettik. Yetki verilmesi halinde hepsiyle tek tek ilgilenip konunun takipçisi olacağız" dedi. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Hüseyin Karabulut ise Adana'ya katkı sağlamak için yola çıkan herkesi desteklemeye hazır olduklarını ifade ederek, "Her kim bir çivi dahi çakacak olursa biz onun yanındayız. Bu memleket hepimizin. Birlik ve beraberlik içinde Adanamızı hak ettiği yere taşımak bizim görevimiz" diye konuştu . 


Medya Yenigün



Geri Dön