21 / 05 / 2024

Cumhurbaşkanı açıkladı! Herkes bu ödemeyi alacak! Her ay hesabınızda!

Cumhurbaşkanı açıkladı! Herkes bu ödemeyi alacak! Her ay hesabınızda!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yeni sosyal yardım paketlerine dair detayları açıkladı. İşte o detaylar!



Enflasyon nedeni ile artan kira fiyatları vatandaşların cebini zorlarken, ihtiyaç sahibi ailelere bakanlık tarafından ödeme yapılmaya başlandı. İşte kira yardımına dair o ayrıntılar!

Aylık 1,150 lira olarak ödenmesi planlanan kira yardımı detayları tek tek açıklandı. Dar gelirli, geçinmekte zorlanan aileler için Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından ödenen kira yardımı vatandaşların ellerini bir nebze de olsa rahatlatacak.

 Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan sosyal paketine dair detaylar belli oldu. 450 TL ile 650 TL arasında ödenen kira yardımı 850 TL ile 1250 TL’ye çıkarıldı. Kira yardımının dışında doğalgaz, elektrik ve çocuk yardımları da yapılacaktır. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yapılan ödemeler bir hayli dikkat çekiyor. Belirli şartları taşıyan kişilere karşılıksız olarak kira yardımı yapılıyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı kira yardımı için gereken şartları açıkladı. İşte kira yardımı hakkında araştırılan tüm detaylar…

KİRA YARDIMI İÇİN BAŞVURU ŞARTLARI NELERDİR?

Kira yardımı için istenen başvuru şartları şu şekilde sıralanmıştır;

  • Sigortalı olmamak gerekiyor,
  • Emekli aylığı, dul ve yetim aylığı almıyor olmak gerekmektedir,
  • Herhangi bir mal varlığına sahip olmamak
  • Gelir testi sonucunda fakirlik sınırının altında bulunmak
  • Düzenli bir gelire sahip olmamak gerekmektedir,

HANGİ İLDE NE KADAR KİRA YARDIM ÖDEMESİ YAPILIYOR?

Kira yardımı için ödemeler illere göre değişiklik göstermektedir. Her şehir için farklı kira ödemeleri yer alırken bakanlık da bu kapsamda ailelere ödeme yapmaktadır. Büyük şehirlerde yaşayan vatandaşlar daha fazla ödeme alırken küçük şehirlerde yaşayan vatandaşlar da daha az ödeme almaktadır. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı kira yardımı şu şekildedir:

  • İstanbul, İzmir, Ankara: 1150 TL verilirken,
  • Antalya, Adana, Bursa, Konya: 1085 TL veriliyor aynı şekilde,
  • Mersin, Eskişehir, Sakarya, Erzurum: 995 TL
  • Tokat, Zonguldak, Çanakkale: 905 TL
  • Düzce, Şırnak, Yozgat: 810 TL
  • Bolu, Bingöl: 715 TL ödenmektedir.

Altını olanlar aman ha! İslam Memiş’ten uyarı üstüne uyarı geldi!

Tüm öğrencileri kapsıyor! Ödemeniz hazır hemen PTT’ye koşun!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön