22 / 07 / 2024

Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı! Deprem konutları ne zaman teslim edilecek? 

Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı! Deprem konutları ne zaman teslim edilecek? 

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ndeki Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı'ndan sonra millete seslenen Cumhurbaşkanı Erdoğan, deprem bölgesindeki konutların ne zaman teslim edileceğini de açıkladı...




Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ndeki Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı'ndan sonra millete seslendi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, asrın felaketi şeklinde nitelendirilen 6 Şubat depremlerinde 680 bini konut, 170 bini iş yeri olmak üzere toplam 850 bin bağımsız bölümün kullanılamaz hale geldiğini hatırlatarak önemli açıklamalar yaptı. Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklamasında deprem bölgesinin yeniden imarı için 2024 yılı bütçesinden 1 trilyon TL'nin üzerinde kaynak aktardıklarını, geçen sene de aynı tutarda harcama yaptıklarını belirtti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı! Deprem konutları ne zaman teslim edilecek? 

DEPREM KONUTLARI NE ZAMAN TESLİM EDİLECEK?


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan açıklamasında depremzedelere verdikleri sözleri yerine getirmek için canla başla çalıştıklarını dile getirerek, şöyle konuştu: "Deprem bölgesinde yürütülen faaliyetleri çok yakından izliyorum, bugünkü kabine toplantımızda Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanımızın bölgedeki son duruma dair kapsamlı sunumunu da dinledik. Çalışmaların hızlandırılması noktasında gerekli talimatlarımızı da verdik, yaz aylarıyla inşaatlar daha seri biçimde tamamlanacak. Bugüne kadar toplamda 412 bin 682'si konut, 38 bin 615'i ticarethane olacak şekilde 451 bin 297 bağımsız bölümün büyük bölümünün ihale süreci bitti ve inşa faaliyetlerine başlandı. Toplam 1.240 şantiyede 110 bin kişilik işçi ordumuzla 7/24 sahadayız. Ayrıca, 4 bin 300'den fazla köyde, köy evleri inşa ediyoruz. Geçtiğimiz Şubat ve Mart'ta aylarında 76 binden fazla afet konutunu vatandaşlarımıza teslim ettik. Yapımı tamamlanan konut ve köy evlerimizi her ay 10-15 bin olmak üzere etap etap teslim edeceğiz. Sene sonuna kadar 200 bin konutu teslim etmeyi hedefliyoruz. İnşallah 2025 yılının son aylarına doğru da bütün hak sahiplerine konut ve iş yerlerini teslim etmiş olacağız."

Açıklamasında Yerinde Dönüşüm Projesi'ne başvuruların 256 bine ulaştığını dile getiren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, proje kapsamında 28 binden fazla kişinin işlemlere başladığını belirtti.

Erdoğan ayrıca "Depremzede illerimizde yapılacak içme suyu, atık su, kanalizasyon, arıtma tesisi gibi altyapı projeleri için İLBANK aracılığıyla yerel yönetimlere 64 milyar TL'lik hibe desteği sağlıyoruz. Şu an projelendirme çalışmaları yapılıyor. Bu yaz itibarıyla altyapı çalışmalarına başlayacağız. Deprem bölgelerimizi yeniden ayağa kaldırıncaya kadar gecemizi gündüzümüze katacağız, koşturacağız, süreci de anbean takip edeceğiz."

 

Arazi yatırımı yapacaklar dikkat! Ünlü gayrimenkul uzmanı başkent Ankara'daki fırsat bölgeleri açıkladı!

'Kimse keyfinden kiracı olmuyor, ama keyiften ev alıp yatırım yapılıyor' dendi: Ev sahiplerinden tepki gecikmedi!

40.3 milyon vatandaşın kredi borcu 3,1 trilyona ulaştı!


Geri Dön