Kent Haberleri

Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı: Kentsel dönüşümde daha kararlı adımlar atılacak! 

Beştepe'den 9 millet bahçesinin açılış törenine canlı bağlantıyla katılım gösteren Cumhurbaşkanı Erdoğan, kentsel dönüşüm ve yapı stoku ile ilgili konuştu. İşte Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın o son dakika açıklamaları...  Beştepe'den 9 millet bahçesinin açılış törenine canlı bağlantıyla katılan Cumhurbaşkanı Erdoğan, açıklamasında, afetlerden kentsel dönüşüme kadar pek çok konuya değindi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye Çevre Haftası sebebiyle 9 Millet Bahçesi Açılış Töreni'ne canlı bağlantıyla katılarak, önemli açıklamalarda bulundu. 

Beştepe'den 9 millet bahçesinin açılış törenine canlı bağlantıyla katılan Cumhurbaşkanı Erdoğan, açıklamasında, afetlerden kentsel dönüşüme kadar pek çok konuya değindi. 

"Hedefimizi 81 milyon metrekareden 100 milyon metrekareye çıkardık, millet bahçesi sayımızı 500 olarak güncelledik" diye konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, toplam 189 millet bahçesinin hizmete alındığına dikkat çekti. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı: Kentsel dönüşümde daha kararlı adımlar atılacak! 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 6 Şubat Kahramanmaraş merkezli depremlere de değinerek "6 Şubat depremlerinin bizlere hatırlattığı konulardan biri de sağlam binalar inşa etmemiz gerektiğidir. TOKİ binalarında bir sorunla karşılaşmadık. Kamu binalarımız başarılı bir sınav verdi" ifadelerini kullandı. 

Yeni yapı stokunun asla standartların altına düşmeyeceğini vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Marjinal kesimlerin engelleme çabalarına rağmen dönüşüm yapılan yerlerde yıkılan bina sayımız ve can kaybı sayımız az oldu" dedi ve dönüşümün engellendiği yerlerde de can kaybının arttığını dile getirdi. 

"Kentsel dönüşüm konusunda daha kararlı daha dirayetli adımlar atacağız. Muhterislerin kaprislerine boyun eğmeyeceğiz" açıklamasında bulunan Erdoğan, idari, kanuni, mali açıdan ne yapılması gerekiyorsa bu meseleyi çözeceklerinin altını çizdi. 

Yarısı Bizden Kampanyası'na olan ilgiyi de memnuniyetle karşıladıklarını belirten Erdoğan, "Vatandaşlarımıza bir kez daha sesleniyorum, dönüşüm sürecini başlatın" dedi. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, depremlerde bu tarz toplanma alanlarının öneminin de daha iyi kavradığını vurguladı ve "Her konuda olduğu gibi millet bahçelerinde de kendimizle yarışıyoruz" diye konuştu. 

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı personel alacak! KPSS'li ve KPSS'siz başvurular İŞKUR üzerinden olacak!

Peugeot 508 model otomobile haziran zammı! Peugeot 508 ne kadar oldu? 8 Haziran 2023 fiyat listesi

THY'den en yüksek mayıs ayı performansı: 7,4 milyon yolcu taşıdı!

Ev sahibi ve kiracılar dikkat! Kiracı hangi şartlarda evden çıkarılabilir? Mülk sahibi ve kiracı hakları neler?