09 / 05 / 2024

Cumhurbaşkanı Erdoğan altın ve dövize olan yönelimin önünü tıkadı! İşte detaylar!

Cumhurbaşkanı Erdoğan altın ve dövize olan yönelimin önünü tıkadı! İşte detaylar!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kabine Toplantısı sonrasında açıklamalarda bulundu. Erdoğan, “Kimsenin paranın değerinden endişe ederek, döviz ve altına yönelmesine sebep kalmamıştır” diye konuştu.



" ENFLASYON İŞSİZLİK KAYNAKLI DEĞİL MALİYET ODAKLIDIR"

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kabine toplantısı sonrası üzerinde durduğu konulardan bazıları da şunlardır; “Mandacı iktisatçılar programı kötülemek için verilerin yarısını anlatıp diğer yarını örtmeyi sürdürüyor. Akıl sahibi iktisatçılar ise amacını takdir ediyor. İktisat teorileri fizik ve matematik gibi her yerde geçerli değildir. Bu teoriler her ülkenin birikimine gücüne göre değişkenlik gösterir. Bir ülkede başarılı modelin diğerinde başarılı olacağının garantisi bulunmamaktadır. Birilerinin ne dediğine değil ülkemizin neye ihtiyacı olduğuna bakıyoruz. Türkiye, kendi ekonomik modeli ile tarihinin en yüksek rakamlarına ulaşarak üstesinden gelmeyi başardı. Dikkat edilmesi gereken enflasyon düzeyinin ekonomi üzerinde yarattığı etkileridir. Enflasyon rakamlarının insanlarımızın hayatındaki olumsuz etkilerini her kesimin gelir seviyesini yükselterek düşürmeye çalışırken aynı zamanda enflasyonu düşürecek tedbirleri de almaktayız. Uzunca süredir enflasyonsuz iklimde yaşayan ülkelerde, bizimki ile karşılaştırıldığında etkileri daha yıkıcı hissediliyor. 1994 ve 2001 krizleri ile karşılaştırmak haksızlık olur. Bugün yaşanan enflasyon işsizlik kaynaklı değil maliyet odaklı enflasyondur.

“TÜRKİYE’NİN İHTİYACI FAİZİ YÜKSELTMEK DEĞİL İHRACATI ARTTIRMAK”

Türkiye'nin ihtiyacı faizi yükseltmek değil ihracat ve cari fazlayı artırmak.  Bugünkü programımızı 15 yıl önce uygulayamayabilirdik. Gücümüz ve altyapımızı destekleyecek niteliklere sahip değildik. Enerji, güvenlik, sosyal ekonomi politikalarımızı kendi çıkarlarımıza göre sürdüreceğiz. Her yatırım işte bugünler içindi. Küresel baronlara kaynak aktarmak için değil vatandaşlarımızın hayat standartlarını yükseltmek için yaptık. Toplam 3.5 trilyon dolarlık yatırımla her alanda ülkemizi bugüne hazırladık. Türkiye'ye yeniden oynanan oyunlar ile sıcak para sömürgesine dönüştürülmesine rıza gösterilmeyecek. Bütçe disiplininden asla taviz vermeyeceğiz. Kimsenin paranın değerinden endişe ederek, döviz ve altına yönelmesine sebep kalmamıştır. Vatandaşlarımızı TL mevduatına dönmeye davet ediyorum.

ÖĞRENCİLERE YARDIMCI KAYNAK KİTAP ÜCRETSİZ DAĞITILACAK

100 bin aşkın öğrencinin faydalandığı Ulusal Staj programımı geliştiriliyor. Danışman bilgi sistemini devreye aldık. Mezunların iş bulabilmelerini sağlamak için kariyer merkezlerini güçlendirmeye devam ediyoruz. Hangi alana mercek tutarsak ülkemizi ileriye taşıyacak çalışmalar içindeyiz. Ekonomiyle ilgili tüm kurumlarımız sorumluluklarını yerine getirmektedir. Önümüzdeki yılın ilk aylarından başlayarak hayat pahalılığıyla mücadele başta olmak üzere kararlılığımız ispatlanacaktır. Sabır ve destek istiyoruz. Ücretsiz ders kitaplarımızın basım dağıtımı bitirildi. 10 bin okul projesi kapsamında okullarımızda iyileştirmeleri yaptık.

Bu yıl bir iyileştirme yapıp, ders kitapları ile birlikte yardımcı kaynakları da ücretsiz olarak okullar açıldığında öğrencilerimize vereceğiz. 1200 yeni anaokuluyla güçlendiriyoruz. 3 bine tamamlayacağız. Atama yapacağımız 20 bin öğretmenin 7 bin 500'den fazlasını okul öncesine tesis ettik. Özür tayinine müracaat eden öğretmenlerimize taleplerin hepsinin karşılandığını iletiyorum.”

Özel üniversitelere zam sınırı gelecek mi? İşte mahkemeden emsal karar!

Carrefour, 100 üründe fiyat donduracak! Vatandaşlar akın etmeye başladı! İşte detaylar!

Prim eksikliği artık emekliliğe engel değil! Çözümler bir bir sıralandı! İşte detaylar!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön