29 / 04 / 2024

Cumhurbaşkanı Erdoğan Denizli'de 41 yatırımın toplu açılışını yaptı!

Cumhurbaşkanı Erdoğan Denizli'de 41 yatırımın toplu açılışını yaptı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Denizli Çınar Meydanı'nda düzenlenen Toplu Açılış Töreni'nde yaptığı konuşmada, 975 milyon lira tutarındaki 41 kalem yatırım ve hizmetin, toplu açılışını resmen gerçekleştirdiklerini söyledi.



Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Denizli Çınar Meydanı'nda düzenlenen Toplu Açılış Töreni'nde yaptığı konuşmada, 975 milyon lira tutarındaki 41 kalem yatırım ve hizmetin, toplu açılışını resmen gerçekleştirdiklerini söyledi.


Kalabalığın, "Dik dur, eğilme" sloganları üzerine Erdoğan, "Bundan şüpheniz, endişeniz var mı? Evelallah dik duracağız, dikleşmeyeceğiz" dedi. 21 Mart Dünya Ormancılık Günü vesilesiyle Denizli'de oluşturulan 10 bin ağaçlık Cumhurbaşkanlığı Hatıra Ormanı'nın da hayırlı olmasını dileyen Erdoğan, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu ve tüm ekibine bu incelikleri sebebiyle teşekkür etti. Valilik ziyareti sırasında, sembolik fidan dikimiyle yapacakları bu ormanın, şehre kazandırılmasını çok anlamlı bulduğunu ifade eden Erdoğan, şunları kaydetti: ''Çevreden, yeşilden, ağaçtan bahsedenler, gelsinler Denizli'de oluşturduğumuz 10 bin ağaçlık bu ormanı görsünler. 


Türkiye'nin dört bir köşesinde toprakla buluşturduğumuz 12 yılda, 3 milyar 250 milyon ağaç ve fidana baksınlar. Bunları, bu iktidarımız döneminde toprakla buluşturduk. Ülkemizin varlığının 12 yılda, nasıl olup da 900 bin hektar arttığını incelesinler. Vatandaşlarımızın şehir hayatından uzaklaşıp, nefes almalarını sağlamak için kurduğumuz şehir ormanlarını, mesire alanlarını ziyaret etsinler. Gelsinler, bu yıl toprakla buluşturacağımız 250 milyon yeni fidandan birini de onlar sahiplensinler. Birini kendi elleriyle toprağa diksinler. Ağacı sevmek böyle olur, ormanı korumak böyle olur.'' 


Boş lafla, kuru gürültüyle çevrecilik yapılmayacağını vurgulayan Erdoğan, ''Taksim'de, Gezi Parkı'nda, '12 ağacın yeri değiştiriliyor' diye dünyayı ayağa kaldıranlar, ortalığı yakıp yıkanlar, diktiğimiz 3 milyar 250 milyon fidan ve ağacı dikmezler. Çünkü onların derdi ağaç değil ama bizim böyle bir derdimiz var. İşte bizim böyle bir çabamız var'' dedi.


"AYDIN-DENİZLİ BÖLÜNMÜŞ YOLU YAPTIK"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bugün açılışı yapılacak eserler arasında 180 derslikli lise, 112 derslikli ortaokul, 270 derslikli ilkokul, 20 derslikli anaokul, 416 öğrenci kapasiteli iki pansiyon, iki kapalı spor merkezi, bilim sanat merkezi, rehberlik araştırma merkezi ve uygulama atölyesi olduğunu söyledi. Babadağ'da 250 seyirci kapasiteli bir spor salonu, merkezde bir engelsiz yaşam merkezi, Beyağaç'ta bir sağlık merkezinin tamamlandığını belirten Erdoğan, çocukların ve gençlerin daha iyi eğitimli, daha sağlıklı olması için bu yatırımları yaptıklarını belirtti.  TOKİ  tarafından kazandırılan Bağırsak Dere'deki 940 konutun, ticaret merkezinin, sosyal donatı alanlarının, Çal'daki 253 konutun da resmi açılışını gerçekleştirdiklerini söyleyen Erdoğan, ''Ulaştırma alanında, Denizli Acıpayam ayrımı-Kale-Muğla il sınırı arasında 61 kilometrelik bir yol, Aydın-Denizli ayrımı-Buldan Kavşağı 30.5 kilometrelik Denizli şehir geçişi, Denizli Çardak ayrımı, Pamukkale yolu ve Tavas şehir geçişi projeleri tamamlandı'' diye konuştu. Henüz Başbakan olmadığı, 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün Başbakanlığı döneminde kendisiyle de görüşerek, Aydın-Denizli arasında 125 kilometrelik bölünmüş yolun temelini atarak işe başladıklarını ifade eden Erdoğan, ''O zaman partinin genel başkanıydım. Bayındırlık Bakanımızla geldik, o zaman orada temeli attık, tarih verdik ve o tarihte de 125 kilometrelik Aydın-Denizli bölünmüş yolunu yaptık'' dedi. Bunun bir aşk, sevda olduğunu ifade eden Erdoğan, ''Varsa bir sevdanız, netice alırsınız. Varsa aşkınız, Ferhat gibi dağları delersiniz. Biz bunu yaptık, biz bunu başardık'' diye konuştu.


8 KATRİLYON YATIRIM

Çok daha iyi şeylerin olacağını vurgulayan Erdoğan, ''Durmak yok, yola devam'' sözünü hatırlattı. Erdoğan, ''Denizli'nin, biz gelmeden önce 65 kilometre bölünmüş yolu vardı. Biz geldikten sonra buna 264 kilometre bölünmüş yol ilave ettik. 2003 öncesi yollara 287 trilyon harcanmıştı. 2003-2014 arası ne harcandı biliyor musunuz? 772 trilyon harcandı. Gençlik ve Spor Bakanlığı 345 trilyon harcadı, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı 406 trilyon harcadı, Kültür ve Turizm Bakanlığı 60 trilyon harcadı. Bilim ve Teknoloji Bakanlığı 41 trilyon, KOSGEB 30 trilyon, KÖYDES 78 trilyon, Kalkınma Ajansı aynı şekilde. Üniversite yatırımlarına 300 trilyon harcandı. Toplamını aldığımız zaman 8 katrilyon Denizli'ye yatırım yapıldı'' bilgisini verdi.Orman ve Su İşleri Bakanlığının, 10 adet taşkın koruma projesi, 6 adet sulama kanalı, 4 adet yangınla mücadele tesisi, 8 adet meteoroloji gözlem tesisi, 8 adet bal ormanını bitirdiğini dile getiren Erdoğan, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığınca da 4 adet kırsal kalkınma projesine destek sağlandığını, bu yatırım ve hizmetlerin açılışının da bugün gerçekleştirildiğini söyledi.


"BUNLAR BİR UFUK MESELESİ"

Erdoğan, "Bize 'Çankaya yokuşunu çıkamaz, nefesi kesilir' diyenlerin, kendi nefesleri çabuk kesildi anlaşılan. Herhalde bunların motorları su kaynattı, su. Biz ülkemizi boydan boya, her yere kolaylıkla gidebilsinler diye bölünmüş yollarla, hızlı tren hatlarıyla, hava limanlarıyla donattık, gene gidemiyorlar" diye konuştu. 


Göreve geldiklerinde Türkiye'de 6 bin 100 kilometre bölünmüş yol bulunduğunu anlatan Erdoğan, kendilerinin 12 yılda 17 bin 500 kilometre bölünmüş yol yaptığını vurguladı. Erdoğan, eski Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım'ın büyük bir gayretle, ekibiyle bu yolları yaptığını dile getirdi.Erdoğan, 26 olan havalimanı sayısını da 52'ye çıkardıklarını ifade ederek, "Aynı şekilde hızlı tren, bizimle, Türkiye'de milletimizle buluştu. Bizden önce var mıydı böyle bir hızlı tren? Yok. Bütün bunlar bir ufuk meselesidir, ufkunuz varsa bunu yaparsınız, bir heyecanınız varsa bunu yaparsınız. Bu noktada akıl gerek, bilgi gerek, tecrübe gerek, aşk gerek, aşk" dedi."Bundan sonra bir başka muhalefet partisinin milletvekilleri de ne dediler, ne dediler? 'Marmaray'ı kullanmayacağız' dediler" şeklinde konuşan Erdoğan, şunları kaydetti: "Kullanırsın, kullanmazsın. Biz bunu milletimiz için yaptık. Ama biz bunu yaparken, neyi düşündük biliyor musunuz? Benim ecdadım Fatih, gemileri karadan yürüttü. Biz onun torunlarıyız, öyleyse bir şeyler yapmamız lazım. Onların hazırladıkları proje hayata geçmemişti. Biz de denizin altından Avrupa'yı Asya'ya, Asya'yı Avrupa'ya bağladık." "Bitmedi, dedik ki denizin altından bir şey daha yapalım, nedir, oradan da otomobiller geçsin" ifadesini kullanan Erdoğan, şimdi de Avrasya Tüneli'nin yapıldığını, gelecek yıl onu da açacaklarını dile getirdi.


Erdoğan, iki köprü ihtiyaca cevap vermediğinden Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nün temelini attıklarını, inşaatın hızla devam ettiğini belirtti.


Yeni Asır


Geri Dön