27 / 04 / 2024

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Ulaştırma yatırımlarına 932 milyar lira harcadık!

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Ulaştırma yatırımlarına 932 milyar lira harcadık!

Hasankeyf-2 Köprüsü Açılış Töreni'nde konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Ulaştırma yatırımları noktasında bugüne kadar 932 milyar lira kaynak kullandık'' diye konuştu.



Cumhurbaşkanı Erdoğan, Huber Köşkü'nden canlı bağlantıyla katıldığı Hasankeyf-2 Köprüsü Açılış Töreni'nde sözlerine, bugün vefatının 28. yıldönümü olan 8. Cumhurbaşkanı merhum Turgut Özal'ı yad ederek başladı.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhuriyet tarihinde yapılan yatırımların katbekat fazlasını son 19 yıla sığdırmayı başardıklarından bahsederek "Bilhassa ulaştırma alanında Cumhuriyet tarihimizin rekorlarını kırdık" dedi.

Huber Köşkü'nden, Hasankeyf-2 Köprüsü Açılış Töreni'ne canlı bağlantıyla katılan Erdoğan, Ilısu barajını kötüleme yarışına girenlerin bu dev eser tamamlandığında ihtişamı karşısında ezildiklerinden bahsetti.

Yolları, hastaneleri ve havalimanlarını dillerine dolayanların bu yatırımlar hizmete sokulduğunda kullanmak için sıraya girdiklerinden bahsederek, "İnşallah bundan sonra da aynı sahnelere şahit olmayı sürdüreceğiz." diye konuştu. 

Ataların "Hizmet eden izzet bulur" sözünden bahseden Erdoğan, şu ifadeleri kullandı:

"Biz de milletimize hizmetkar olmaktan daima şeref duyduk, iftihar ettik. Ülkemizin potansiyeline ve gücüne, milletimizin inancı ve azmiyle her şeyin üstesinden gelebileceğine yürekten inandık. Böylece cumhuriyet tarihimizde yapılan yatırımların katbekat fazlasını son 19 yıla sığdırmayı başardık. Bilhassa ulaştırma alanında cumhuriyet tarihimizin rekorlarını kırdık. İktidara geldiğimizde ülkemizde sadece 6 bin 100 kilometre bölünmüş yol varken biz bunu 28 bin 200 kilometreye çıkardık. Otoyol uzunluğumuzu 3 bin 523 kilometreye yükselterek iki katından fazla artırdık. 2002 yılında 83 adet tünelimiz mevcutken bugün bu sayı 435'e yükseldi. Tünel uzunluğumuz 50 kilometreden 595 kilometreye, köprü ve viyadük uzunluğumuz 311 kilometreden 701 kilometreye ulaştı."

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Ulaştırma yatırımlarına 932 milyar lira harcadık!

Erdoğan, demiryollarında ülkeyi hızlı ve yüksek hızlı tren hatlarıyla tanıştırdıklarından bahsederek, bunun yanında mevcut demiryolu ağının tamamına yakınını sıfırdan yapmışçasına yenilediklerini, modernize ettiklerini paylaştı.

Şehirlerin önemli kısmına raylı sistem hatları, metrolar, tramvay hatları kazandırdıklarını, havalimanı sayısını 30 ilaveye ek 56'ya çıkartarak havayolunu halkın yolu haline getirdiklerinden bahseden Erdoğan, şunları söyledi:

"Ulaştırma yatırımları noktasında bugüne kadar 932 milyar lira kaynak kullandık. Hatırlayın bir dönem bizim insanlarımız yurt dışındaki yollara, otobanlara, köprülere hayranlıkla bakardı. Özellikle gurbetçilerimiz ülkemize geldiklerinde Avrupa'daki imkanlardan övgüyle bahsederdi. İnsanlarımız çoğu zaman tedavi için, üniversite eğitimi, iş, aş bulmak için Avrupa'ya Amerika'ya gitmek zorunda kalırdı. Allah'a hamdolsun bugün bu tablo büyük oranda tersine döndü. Artık yabancılar Türkiye'ye geldiklerinde bizim yollarımıza, köprülerimize, tünellerimize, havalimanlarımıza gıptayla bakıyor. Sağlık hizmeti için artık bizim vatandaşımız yurt dışına gitmiyor. Her yıl yüzbinlerce yabancı, şifasını ülkemizdeki hastanelerde arıyor."

Ulaştırma projeleri 2021'de de artarak devam edecek!


Geri Dön