28 / 04 / 2024

Cumhurbaşkanı Erdoğan Gaziantep'te toplu açılışa katıldı!

Cumhurbaşkanı Erdoğan Gaziantep'te toplu açılışa katıldı!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Demokrasi Meydanı'ndaki toplu açılış töreninde Gazianteplilere hitap etti. Erdoğan, Demokrasi Meydanı'ndaki toplu açılış ve temel atma törenine katıldı.



Cumhurbaşkanı Erdoğan, Demokrasi Meydanı'ndaki toplu açılış töreninde Gazianteplilere hitap etti. 


Kentin farkını, yiğitliğini yine gösterdiğini, kalbini sonuna kadar açtığını belirten Erdoğan, şehrin düşmana karşı verdiği kahramanca mücadeleyle "gazi" unvanı aldığını ve bu unvanın hakkını ziyadesiyle verdiğini söyledi.


Gaziantep'i, tarihi, kültürü, sanayisi, ticareti, sofrası ve insanıyla Türkiye'nin ve bölgesinin "parlayan yıldızı" olarak her yerde örnek gösterdiğine işaret eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Çünkü siz şartlar ne olursa olsun, ne özgürlüğünüzden ne de emeğinizden, ekmeğinizden vazgeçmeyeceğinizi ispat ettiniz. 95 yıl önce kapınıza dayanan düşmana karşı mertçe duruşunuzla bunu ispat ettiniz. Ardından kapınıza dayanan yokluğa, yoksulluğa karşı alnınızın teriyle, becerinizle, çalışkanlığınızla durarak bu duruşunuzu ortaya koydunuz. Daha sonra çevreniz terör ateşiyle yanarken birliğinizi, beraberliğinizi muhafaza ederek bunu ortaya koydunuz" diye konuştu.


Erdoğan, Demokrasi Meydanı'ndaki toplu açılış ve temel atma törenindeki konuşmasında, "Dünya kazan, biz kepçe olacağız" sözlerini hatırlatarak, bu yüzden bir gün Afrika, bir gün Latin Amerika, bir gün Suudi Arabistan ve bir gün Avrupa'ya gittiklerini söyledi.


Çalışmalarına devam edeceklerini, durmayacaklarını belirten Erdoğan, "Beyler konuşmamızdan rahatsız oluyorlar. Eğer bu muhalefet benim sözlerimden rahatsız oluyorsa doğru yoldayız demektir. Onlar alkışladığı gün o zaman ben kendimi check etmem lazım, bir sıkıntı var demektir" ifadesini kullandı.


- 42 kalemde yatırım yapıldı


Erdoğan, toplamda 42 kalemde eser ve hizmeti Gaziantep'e kazandırdıklarını bildirdi.


Milli Eğitim, Sağlık, Aile ve Sosyal Politikalar, Kültür ve Turizm, Gıda, Tarım ve Hayvancılık ile Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının hizmetleriyle ilgili açılışlar yapılacağını açıklayan Erdoğan, ilave olarak TOKİ, Vergi Dairesi Hizmet binası, Büyükşehir Belediyesince inşa edilecek toplam 76 trilyon lira yatırım bedeli olan projelerinin olduğunu da anlattı.


Erdoğan, açılacak hizmetlerin hayırlı olmasını diledi ve emeği geçenlere teşekkürlerini iletti.


AA



Geri Dön