02 / 05 / 2024

Cumhurbaşkanı Erdoğan Hakkari'ye müjdeli haberler verdi!

Cumhurbaşkanı Erdoğan Hakkari'ye müjdeli haberler verdi!

Türkiye Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Cumhuriyet Caddesi'nde düzenlenen mitinginde önemli açıklamalar yaptı. 



Hakkari'ye yapılan yatırımlara değinen Recep Tayyip Erdoğan, şehre bin 547 yeni derslik kazandırdıklarını, Hakkari Üniversitesini kurduklarını, 740 kişilik yurtlarda öğrencilere hizmet verdiklerini söyledi. 

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre Erdoğan, iki yıla kadar bin kişi kapasiteli yükseköğrenim yurdunu açacaklarını, Hakkari'ye gençlik merkezi, bin 500 kişilik spor salonu, kapalı yüzme havuzu, Yüksekova ve Çukurca Gençlik merkezleri inşa ettiklerini hatırlatarak, şunları söyledi;

"Hakkari'ye müjdeli haberlerim var. İlk müjdem, şehrimize 10 bin seyirci kapasiteli, bir stadyum yapıyoruz. Hakkari Stadyumumuzun proje çalışmaları devam ediyor. Bu yıl içinde inşası için somut adımları atıyoruz. Ayrıca Yüksekova'ya da bir kapalı spor salonu yapıyoruz. İhtiyaç sahibi vatandaşlarımızı, şehit yakınlarımızı, yaşlılarımızı, engellerimizi toplam 1,6 katrilyon liralık kaynakla destekledik. Sağlıkta 150'şer yataklı Hakkari ve Yüksekova Devlet hastanelerini, 50 yataklı Şemdinli Devlet Hastanesini, 20 yataklı Çukurca Devlet Hastanesini şehrimize inşa ettik. Hakkari'ye toplam 28 sağlık tesisi kazandırdık. Şemdinli-Derecik Entegre İlçe Hastanemizle birlikte 8 sağlık tesisimizin inşaatı sürüyor.

Geliyorum ikinci müjdemize, Hakkari Devlet Hastanemizin 100 yataklı kadın, doğum, çocuk ünitesi yaparak büyüteceğiz. Yüksekova Devlet Hastanemize 100 yataklı bir ek bina yaparak burayı da büyüteceğiz. Ayrıca plan, proje ve ihale çalışmaları devam eden toplam 10 sağlık tesisimiz var. Hakkari'de 4 bin 129 konut projesini hayata geçirdik. İmar barışıyla 15 bin 777 Hakkarili kardeşimizin sıkıntısını çözdük." dedi. 
 


Geri Dön