Ekonomi

Cumhurbaşkanı Erdoğan imzaladı! 6 bakanlıkta görev değişimi… 

6 bakanlığın da aralarında yer aldığı çok sayıda atama kararları, Cumhurbaşkanı Erdoğan imzasıyla Resmî Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi.  

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla yayımlanan kararlara göre, Diyanet İşleri Başkanlığı'nda açık olan Diyarbakır İl Müftülüğü'ne Muş İl Müftüsü Lütfü İmamoğlu, Ağrı İl Müftülüğü'ne Celal Büyük, Bursa İl Müftülüğü'ne Diyarbakır İl Müftüsü Yavuz Selim Karabayır, Yalova İl Müftülüğü'ne Karabük İl Müftüsü İlyas Yılmaztürk, Muş İl Müftülüğü'ne İbrahim Halil Demir, Aydın İl Müftülüğü'ne Artvin İl Müftüsü Hasan Güneş, Artvin İl Müftülüğü'ne Mesut Harmancı, Karabük İl Müftülüğü'ne Aydın İl Müftüsü Ercan Aksu atandı.


 
6 BAKANLIKTA GÖREV DEĞİŞİKLİĞİ

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nda açık olan İş Müfettişliklerine yapılan yeterlik sınavında başarılı olan iş müfettiş yardımcıları Sadık Ortakcı, Murat Ramazan İltar ve Mahmut Keskin atandı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nda açık olan İş Başmüfettişliği'ne İş Müfettişi Necdet Aktay getirilirken, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Eskişehir İl Müdürü Alper Sezer görevden alındı.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'nda açık olan Yüksek Fen Kurulu Üyeliği'ne Muzaffer Yıldırım getirildi.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'nda açık olan Avrupa Birliği ve Dış İlişkiler Genel Müdürlüğü'ne Aytaç Yüksel atandı.

Milli Eğitim Bakanlığı Iğdır İl Milli Eğitim Müdürü Hakan Gönen’in yerine Servet Canlı atandı.

Ticaret Bakanlığı Bakan Yardımcılığı'na İhracat Genel Müdürü Özgür Volkan Ağar getirildi.

Kültür ve Turizm Bakanlığı Bingöl İl Kültür ve Turizm Müdürü Kasım Barman’ın görevden alınmasıyla birlikte yerine Selahattin Yazar atandı. Van İl Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü'ne Erol Uslu, Mersin İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü'ne Cengiz Ekici atandı.
 
İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi Rektörlüğüne, Prof. Dr. Ahmet Cevat Acar getirildi.

Türk Patent ve Marka Kurumu Başkanı ve Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Habip Asan görevden alındı.

TÜİK'İN İKİ BAŞKAN YARDIMCISI GÖREVDEN ALINDI

Türkiye İstatistik Kurumu'nda (TÜİK) Başkan yardımcıları Nurettin Kaya ile Umut Serhat İdman, 3 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi'nin ikinci maddesi kapsamında görevden alındı.