Sektörel

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Konut piyasasını yakından takip ediyoruz!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, dün gerçekleştirilen Kabine Toplantısı'nın ardından önemli açıklamalarda bulundu ve konut piyasasına değindi. İşte o açıklama...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ndeki Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı'ndan sonra millete seslendi.

6 Eylül Cuma günü 5'inci Uluslararası Eğitimde Teknoloji, AR-GE ve Kalite Zirvesi'nde eğitim camiasıyla buluştuklarını dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, eğitimde teknolojik imkanları en yaygın kullanan ülkeler arasında olduklarının altını çizdi. 

İlk ders zili çalan 2024-2025 eğitim-öğretim yılının öğrencilere öğretmenlere, velilere ve ülkeye hayırlı olmasını dileyen Erdoğan, "Narin kızımızın canını alanlardan bunun hesabını adalet önünde mutlaka soracağız. Masum bir yavruyu öldüren canilerin en ağır cezayı alması için konunun bizzat takipçisi olacağım" diye konuştu. 

Cumartesi günü Kocaeli ve Gölcük'te olduklarını aktaran Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, aralarında, 300 yataklı Gölcük Necati Çelik Devlet Hastanesi yeni binasının, TOKİ'nin inşa ettiği 1528 konut ile toplam büyüklüğü 657 bin metrekare olan 3 millet bahçesinin, Kocaeli'nin 50 yıllık hayalini gerçeğe dönüştüren teleferiğin de bulunduğu toplam değeri 20 milyar lirayı bulan 149 kalem yatırımı hizmete açtıklarına dikkat çekti. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, açılışını yaptıkları tüm eser, hizmet ve projelerin Kocaeli'ye, Gölcüklü vatandaşlara hayırlı olmasını dilediğini söyledi. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, konut piyasası ile ilgili de önemli açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, konut piyasasını da yakından takip ettiklerini vurguladı ve şunları söyledi: 

"Depremin konut stokunda yarattığı kayıpları telafi etmek amacıyla yeni sosyal konut projeleri geliştiriyoruz."

Bunların yanı sıra, hayat pahalılığının vatandaşların hayatında sebep olduğu sorunları çözmek amacıyla yoğun çaba içinde olduklarının altını çizen Erdoğan, enflasyonda kalıcı ve belirgin bir düşüş sürecine girildiğine, Haziran ayında başlayan düşüşün ağustosta da sürdüğüne vurgu yaptı. 

Erdoğan, söz konusu açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"Son bir yılda risk primimiz 700 baz puandan 270 baz puana düştü ve dış finansman maliyetleri geriledi. 2024 senesinde kredi notu üç kuruluş tarafından artırılan tek ülke Türkiye oldu." 

Dul ve yetim aylıkları bu yıl ne kadar? Rakamlar bir bir açıklandı! İşte hisse hisse yeni zamlı dul ve yetim maaşları...

İlan Doğrulama Sistemi öncesinde sahte ilanlara dikkat! Konutu mutlaka yerinde inceleyin!

Aman dikkat! Binlerce kişi tapusuz kalabilir!