29 / 04 / 2024

Cumhurbaşkanı Erdoğan tarım ve kırmızı etle ilgili iki kritik ismi görevden aldı

Cumhurbaşkanı Erdoğan tarım ve kırmızı etle ilgili iki kritik ismi görevden aldı

Son dönemde kırmızı et fiyatlarından dolayı artan şikayetler ve tarımda artan maliyetler ülkenin gıda tedarik zincirinde ciddi sıkıntılara neden olmuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, tarım ve kırmızı etle ilgili iki kritik ismi görevden aldı.



TARLADA HİÇ VERİ KAYDEDİLMEMİŞ

Tarlada ne ekildiğini gösteren 10 yılda bir yapılması gereken tarım sayımlarının yapılmadığı ortaya çıktı. Üreticinin sorunlarının çözümünde kilit olan sayımların yapılmaması, tarımda sorunları katladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan tarım ve kırmızı etle ilgili iki kritik ismi görevden aldı

Karar gazetesinin haberine göre, Türkiye’de çiftçi sayısı 500 binin altına gerilerken üreticiyi desteklemek, sorunları çözmek için herhangi bir adım atılmadığı gibi sorunların tespitini sağlayan tarım sayımının da 20 yıldır yapılmadığı ortaya çıktı. En son sayım 2001 yılında AK Parti iktidarı öncesinde yapıldı. Sağlıklı tarım politikalarının oluşturulması amacıyla geçmiş dönemlerde her on yılda bir yapılan tarım sayımı için 2014 yılında adım atıldı ancak herhangi bir sonuç elde edilemedi.

Görevden almanın söz konusu gelişmeden sonra gerçekleşmesi dikkat çekti.

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön