21 / 07 / 2024

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 'Emeklilik sistemi değişiyor mu?' sorusuna net cevap!

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 'Emeklilik sistemi değişiyor mu?' sorusuna net cevap!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, emekli maaşı ve emeklilik sistemi ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu ve gündemdeki iddialar ile ilgili de konuştu. İşte Erdoğan'ın o son dakika açıklaması...




Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, KKTC ziyareti dönüşü gazetecilerin sorularını cevapladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, emekli maaşı ve emeklilik sistemi ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. 

"Bizler toplumumuzun her kesimi gibi emeklilerimizin de daima yanındayız. Emeklilerimizi enflasyona ezdirmemek için azami gayret gösteriyor, elimizden gelenin daha fazlasını imkanlar nispetinde yapıyoruz" ifadelerine yer veren Cumhurbaşkanı Erdoğan, eldeki imkanlar kapsamında en iyisini yapmaya çalıştıklarının altını çizdi. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan dan Emeklilik sistemi değişiyor mu? sorusuna net cevap!

Sözcü Gazetesi'nde yer alan habere göre; Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Engelleri aşmayı kendimize şiar edinmiş bir iktidar olarak sürekli bütün vatandaşlarımızın refahını artırmak amacıyla sürekli yeni yol haritaları oluşturuyoruz" diye konuştu ve ekonomik istikrardan taviz vermeden, popülizm tuzaklarına düşmeden en rasyonel adımı nasıl atarız anlayışı içinde hareket ettiklerine dikkat çekti. 

"Aslında Grup Başkanımız Abdullah Güler gerekli açıklamaları yaptı. En düşük emekli maaşının 12 bin 500 lira olacağını açıkladı. Bütün bunlara rağmen muhalefet bakıyorsunuz, düşünmeden, görüşmeden, konuşmadan “asgari ücret 17 bin” diyor. Bunların sırtında maalesef küfe yok" ifadelerini kullanan Erdoğan, kendilerinin ölçüp biçtiklerine, bu işi ekonomik dengeleri bozmayacak biçimde nasıl götüreceklerine baktıklarını dile getirdi. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, söz konusu açıklamasını "Onun için de yeni yasama döneminde inşallah bu konuyu gündeme getireceğiz. Bu şekilde de yola devam edeceğiz. Grup başkanımız ne açıkladıysa gündemimizde o konular bulunuyor, gerisi söylentiden ibaret" açıklamasında bulundu. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan dan Emeklilik sistemi değişiyor mu? sorusuna net cevap!

Hazine ve Maliye Bakanlığı, Çalışma ve Sosyal güvenlik Bakanlığı, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile AK Parti'nin ekonomi kurmaylarının ortak bir şekilde gerçekleştireceği geniş kapsamlı çalışma ile emeklilik maaş sisteminde reforma imza atacağı gündeme gelmişti. 

Bu çerçevede, emeklilik yaşının kadınlarda 60, erkeklerde 65 şeklinde sabitleneceği ve herkesin ödediği prim gün sayısına göre maaş alacağı gündeme gelmişti. Ayrıca, emekli maaşı düşük olanlara yol, gıda, kira gibi destekler verileceği de ileri sürülmüştü. 

1 gram altın 3.500 TL, çeyrek altın 6 bin TL! Elinde altını olan da altın alacaklar da şimdi bu rakamlara bakın! 

Gazeteci Öztunç'tan yeni zamlı maaşlara adaletsizlik çıkışı: Öğretmen 47 bin TL, gazeteci 35 bin TL, zabıta 70 bin TL!

Memur emeklilerine de yüzde 24.73'lük Temmuz zammı! Son dakika rakam şimdi peş peşe açıklandı!


Geri Dön