Sektörel

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan fahiş kira artışları için yasal düzenleme mesajı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, canlı yayında gündeme dair soruları önemli açıklamalar yaptı. Büyükşehirlerde konut kiralarında ciddi bir artış olduğunu kaydeden Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bu ahlaki, insani değil. Bu fırsatçılığa yasal düzenlemelerle izin vermeyeceğiz" diye konuştu.Açıklamasında Büyükşehirlerde konut kiralarında ciddi bir artış olduğunu belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan ayrıca fahiş kira artışları için yasal düzenleme mesajı da verdi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, canlı yayında gündeme dair çok önemli açıklamalar yaptı. Açıklamasında Büyükşehirlerde konut kiralarında ciddi bir artış olduğunu belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan ayrıca fahiş kira artışları için yasal düzenleme mesajı da verdi.

İşte Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yaptığı o açıklamalardan öne çıkan satırbaşları...
 

NTV'de yer alan habere göre, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yaptığı açıklamada son zamanlarda gündemden düşmeyen kiraların büyükşehirlerde ciddi manada yükseltildiğini gördüklerini söyleyerek, "Bu ahlaki, insani değil. Bu fırsatçılığa yasal düzenlemelerle izin vermeyeceğiz." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ayrıca deprem bölgesinde gayrimenkullerde hak kaybı olmaması için ekiplerin titiz bir çalışma yürüttüğünü de kaydetti.

İSTANBUL'A UYDU KENT GELİYOR

Yaptığı açıklamada İstanbul'a ilave nüfus gelmesine müsaade etmeyeceklerini söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "İstanbul'un merkezindeki riskli bölgelerde yoğunlaşan nüfusu, deprem riski az çeperlere dağıtacağız." dedi.

Açıklamasında İstanbul'da toplam 1 milyon nüfuslu iki ayrı kent kuracaklarını dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, kentin iki yakasının çeperlerinde yapacakları bu yerleşimleri adeta uydu kent modeli olacağını söyledi.

Anadolu ve Avrupa yakasında 130 milyon metrekare yere ihtiyaç olduğunu söyleyen Erdoğan, "Bakanlık yerleri belirledi, alanlar riskli binasını dönüştürmek isteyen vatandaşlar için kullanılacak." dedi.

7 BÖLGEDE 7 REZERV ŞEHİR 

Açıklamasında Ege bölgesi içinde benzer hazırlıkları olduğunu söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, deprem tehlikesinin olduğu 7 coğrafi bölgede, 7 rezerv şehir için çalışmalara başladıklarını da kaydetti.

5 yıllık takvim çıkardıklarını söyleyen Erdoğan, projenin sadece İstanbul'u değil Marmara'yı, Trakya'yı içerdiğini söyleyerek, "Afetlere karşı İstanbul Mekansal Strateji Planı'nı hayata geçiriyoruz." dedi.

Yaptığı açıklamada İstanbul'da konutları dönüştürürken, boşalan yerleri yeşil alan ve sosyal donatı alanlarıyla değerlendireceklerini de dile getiren Erdoğan, yeni toplanma alanları kazandırmış olacaklarını da kaydetti.

Erdoğan sözlerini şu cümleyle tamamladı: "Gelin el birliğiyle şehirlerimizi, köylerimizi yeni planlamalarla, yeni projelendirmelerle daha güvenilir hale getirelim."

Astronomik kira bedellerine kiracılardan tepki: Uzun vadede kalıcı bir çözüm getirilmeli!

1 yıllık kira sözleşmesi bitince kiracı nasıl çıkarılır? Kira depozito iadesi güncel kira ile mi?

Kira sözleşmelerinde devrim gibi bir dönem başlıyor! Sistem baştan aşağı değişiyor!