Ekonomi

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan fındık alım fiyatı açıklaması Fındığın kilosu kaç lira?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ordu'da katıldığı toplu açılış töreninde yaptığı konuşmada fındık alım fiyatını da açıkladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, yaptığı açıklamada kabuklu fındığın ortalamasının 54 lira olarak belirlendiğini duyurdu. " diyerek müjdeyi veren Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Sizler de inşallah kabul edeceksiniz

"2022 alım sezonunda kabuklu fındığa kilogram başına, alan destekli olarak rakam açıklıyorum." diyerek müjdeyi veren Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Sizler de inşallah kabul edeceksiniz. Ortalaması 54 lira olarak açıkladık" diye konuştu.

Ordu Stadyumu, Fatsa OSB ve eğitim yatırımları ile yapımı tamamlanan diğer projelerin toplu açılış töreninde Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuştu. 

"Şimdi önümüzde 2023 var." diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Hedeflerimize ulaşarak ve kazanımlarımızdan taviz vermeyerek atlattığımızda önümüzde yepyeni bir dünya ve yepyeni bir gelecek olduğunu göreceğiz." ifadelerini kullandı.

Miting alanına asılı bir pankartı işaret eden Erdoğan, pankartta yazanları okudu "Fındık dalda tekleme, Altılı masa Ordu'dan oy bekleme." ve " Benim Ordu'm böyle işte. Haddini bildirir." diye konuştu.

FINDIK ALIM FİYATLARI DA BELLİ OLDU

Ordu'ya son 20 yılda 32 milyar lira kamu yatırımı yapıldığını söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Fındık lafını duyunca heyecanlandığınızı biliyorum. Türkiye ve dünyanın en büyük fındık üreticisi." diyerek Ordululara seslendi.

Erdoğan sözlerine şöyle devam etti:

"Geçtiğimiz yıl 122 ayrı ülkeye 2 milyar 300 milyon dolar karşılığında 344 bin tondan fazla fındık satıldı.
Biz iktidara geldiğimizde fındığın alım fiyatı 1 doların altındaydı. Biz gelince onu 3 doların üstüne çıkardık.
2022 alım sezonunda kabuklu fındığa kilogram başına, alan destekli olarak rakamı açıklıyorum. Sizler de inşallah bunu kabul edeceksiniz. Ortalaması 54 lira olarak açıkladık. Sakın fındığınızı bilmediğiniz kişilere kaptırmayın."

Bu ülkenin eğitim alt yapısını, yoldan havalimanına, sağlık sistemini, konuttan baraja temel ihtiyaçlarını 20 yılda yapmak mümkünmüş. Ordu'ya da Giresun'a da böyle güzel bir havalimanı yakışırdı. Aşk ile koşan asla yorulmaz. İşte biz de bunu yaptık. Demek ki isteyince oluyormuş.

"10 YILDA BİR HİZAYA GETİRİLEN BİR TÜRKİYE YOK"

Artık bu milleti de, bu ülkeyi de 20 yıl öncesine geri götürmeye kimsenin gücü yetemez. Türkiye üzerine planları olanların, hangi hesaplar içerisinde olduklarını biliyoruz. Her 10 yılda bir hizaya getirilen Türkiye yok. Biz ülke ve millet olarak hem insani sınamalardan alnımızın akıyla çıktık.