14 / 05 / 2024

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Suriye'ye konut inşası önerisi!

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Suriye'ye konut inşası önerisi!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğa, "Kuzey Suriye tarafında güvenli bölgede, konut inşası temin edelim" dedi.




Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rusya Federasyonu Devlet Başkanı Vladimir Putin ve İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ndeki "Suriye" konulu Türkiye-Rusya-İran Üçlü Zirvesi sonrasında ortak basın toplantısı gerçekleştirdi.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, yapılan basın toplantısının ardından Erdoğan, Putin ve Ruhani gazetecilerin sorularını cevapladı. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İranlı bir gazetecinin, Suriye konusundaki iş birliklerine yönelik Batılı ülkelerin sabote çabaları konusundaki önlemlere ilişkin sorusu üzerine, "Suriye'nin toprak bütünlüğü bizim olmazsa olmazımızdır. Birilerinin Suriye dışında kendilerine göre yapmış olduğu parselasyonlar bizim için geçerli değildir. Biz bu toprak ameliyatlarına sıcak bakmıyoruz. Bu bölge, bunların geçmişte çok bedelini ödedi." diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, sözlerine şu şekilde devam etti:

"Benim asıl üzerinde durmam gereken, gerek değerli dostum Putin'e gerekse değerli dostum Ruhani'ye şöyle bir teklifim var. Ben bu teklifi daha önce de yaptım, uluslararası camiaya yaptım. O da şudur, güvenli bölgede gerek bizim tarafta gerekse kuzey Suriye tarafında güvenli bölgede, konut inşası temin edelim diyorum. Bu konut inşasını yapmak suretiyle bu insanları çadırlardan, konteynır kentlerden kurtaralım. Oraların güvenli bölge haline getirilmesini bizler birlikte sağlayalım ve bu insanlar artık bu yaşam koşullarından kurtulsun ve kendilerine hazırladığımız o yerlerdeki 500 metrekarelik bir arsa üzerinde kendilerine yerel mimariyle yapacağımız konutlar ve konutun dışındaki yerde de eksin, biçsin, oradan da kendisine imkanlar sağlasın. Böyle bir adım atmak suretiyle onları yaşamına bu şekilde kavuşturalım diyorum. Bu konuda bazı ülkelerin bazı taahhütleri var ama biz bu işin şu anda nirengi noktasındayız. Böyle bir adımı birlikte atabilirsek öyle zannediyorum ki bu, Suriye halkına çok daha ciddi bir sinerji meydana getirmek suretiyle faydalı olacaktır."


Geri Dön