28 / 04 / 2024

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Kayseri'ye millet bahçesi müjdesi!

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Kayseri'ye millet bahçesi müjdesi!

Partisince Kayseri'de düzenlenen mitinge katılarak vatandaşlara hitap eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, ''Eski hava ikmal bakım merkezinin bulunduğu 1 milyon 260 bin metrekarelik alana bir millet bahçesi kuruyoruz'' diye konuştu.



Türkiye Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisince Kayseri'de düzenlenen mitinge katılarak vatandaşlara hitap etti.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; Cumhurbaşkanı Erdoğan, proje çalışmaları devam eden millet bahçelerin yapımına bu yıl başlayacaklarını söyledi.

Kayseri’ye 26 katrilyonluk yatırım

Kayseri’ye şimdiye kadar 26 katrilyon tutarında yatırım yaptıklarını açıklayan Erdoğan, ''Kayseri hizmetin anlamını çok iyi bilir. Bugüne kadar Kayseri'ye 26 katrilyon tutarında yatırım yaptık. Kayseri'ye eğitimde 4 bin 633 adet yeni derslik kazandırdık. Bugün 70 bine yakın üniversite öğrencisinin öğrenim gördüğü Kayseri'ye üçüncü devlet üniversitesi olan Kayseri Üniversitesi'ni de biz kurduk. Yükseköğrenim öğrencileri için 6 bin 670 kişi kapasiteli yurt binaları açtık. Önümüzdeki birkaç yıl içinde Kayseri ve Develi'de toplamda 2 bin 250 kişi kapasiteli 3 adet yurt binasını daha açıyoruz. Şehrimize farklı branşlarda spor tesisleri kazandırdık. Kayseri Gençlik Merkezi'nin yapımı, Talas Gençlik Merkezi'nin ihalesi, Develi Gençlik Merkezi'nin ise proje çalışmaları devam ediyor. Eski hava ikmal bakım merkezinin bulunduğu 1 milyon 260 bin metrekarelik alana bir millet bahçesi kuruyoruz'' diye konuştu.

Millet Bahçesi içine Millet Kıraathanesi

Erdoğan, ''CHP bu işten anlamıyor. Park alanları ile piknik alanlarını Millet Bahçeleri'ni birbirine karıştırıyorlar. Niye ayrımcılık yapıyorsunuz diyorlar. Bir tane CHP'li aday hem de İstanbul'un belediye başkan adayı. Dersine iyi çalış bu Millet Bahçesi projesinin esprisi farklı millet millet illet değil. Buraya bu ülkenin her ferdi gelebilir. Birde bu Millet Bahçesi'ne büyükçe bir Millet Kıraathanesi. 24 Saat bütün gençlere açık. Gündüz bütün o Millet Bahçesi'nin içerisinde anneler babalar çocuklarıyla gezecekler. Millet Kıraathanesi'nde de gençler derslerine çalışacaklar'' dedi.

"Şehir hastaneleri gerçek anlamda şifahane oldu"

Sağlıkta 15'i hastane olmak üzere 45 adet tesisi şehre kazandırdıklarını söyleyen Erdoğan, ''İhtiyaç sahibi vatandaşlarımıza, şehit yakınlarımıza, yaşlılarımıza, engellilerimize toplamda 2 katrilyon lira tutarında onlara da kaynak aktardık. Sağlıkta 15'i hastane olmak üzere 45 adet tesisi şehrimize kazandırdık. Kayseri Şehir Hastane'miz bin 607 yatak kapasiteli. Şimdi Ankara'da biliyorsunuz şehir hastanesinin açılışını yapacağız ama şimdi hizmete aldık'' diye konuştu.

136 bin Kayserili imar barışına başvurdu

İmar barışı ile toplam 136 bin Kayserili vatandaşımızın sıkıntısını çözdük'' diyen Erdoğan, ''Öyleyse biz daha çok çalışacağız bunları sandığa gömeceğiz. Toplam 6 sağlık tesisimizin inşası sürüyor. 26 sağlık tesisimiz ise plan proje aşamasındadır. İmar barışı ile toplam 136 bin Kayserili vatandaşımızın sıkıntısını çözdük.

Kayseri'de bölünmüş yol uzunluğunu 532 kilometre ekleyerek 635 kilometreye çıkardık. Yüksek Hızlı Tren hattının da proje çalışmalarına başladık.

Kayseri Havalimanı'mızın yolcu trafiği 324 bin iken geçtiğimiz yıl 2 milyon 189 bine ulaştı. Kayseri Havalimanı'mızın mevcut terminal binası artık bu yoğunluğu kaldıramıyor. Yeni bir terminal binası yapmak için çalışmalara başladık. Kayseri'ye 8 baraj ve 4 gölet inşa ettik. 3 Baraj daha inşa ediyoruz'' açıklamasında bulundu.


Geri Dön