29 / 04 / 2024

Cumhurbaşkanı kararı açıklandı! 4 ildeki o yatırımlara milyarlaca lira teşvik geliyor!

Cumhurbaşkanı kararı açıklandı! 4 ildeki o yatırımlara milyarlaca lira teşvik geliyor!

Bursa, Gaziantep, Konya ve Hatay’daki illere devlet tarafından proje bazlı teşvik verilmesi kararı alındı. Peki bu teşviklerin miktarı ne olacak ve kimlere verilecek?..



Devlet tarafından, Bursa, Gaziantep, Hatay ve Konya'daki bazı üretim tesisi yatırımlarına proje bazlı devlet yardımı verilmesi kararı alındı.

Cumhurbaşkanı kararı açıklandı! 4 ildeki o yatırımlara milyarlaca lira teşvik geliyor!

Konuya ilişkin Resmi Gazete’de yayımlanan Cumhurbaşkanı Kararı’na göre, bu desteklerden faydalanacak olan işletmelerden biri Poly Gürteks Tekstik Sanayi ve Ticaret AŞ olacak. Başlangıç tarihi 7 Haziran 2021 olan Gaziantep’teki firmanın polimer/cips ve POY üretim tesisinin yatırım süresi 3 yıl olarak belirlendi. Söz konusu projede öngörülen sabit yatırım tutarı ise 724 milyon 887 bin 515 TL orken ek istihdam sayısı 333, nitelikli personel sayısı ise 10 olarak belirlendi.

Teşvikten faydalanacak bir diğer işletme ise Konya’da faaliyet gösteren Al Metal Alüminyum Sanayi ve Ticaret AŞ. Başlangıç tarihi 1 Ekim 2022 olan direkt soğutmalı slab döküm ve sıcak haddeleme yöntemiyle alüminyum yassı mamul üretimi yapan tesisin yatırım süresi 5 yıl olarak belirlendi.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön