28 / 04 / 2024

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: ‘Sosyal konut, her zaman gündemimizde’

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: ‘Sosyal konut, her zaman gündemimizde’

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, 2024'te uygulanacak asgari ücret için müzakere sürecinin üçlü şekilde yürütüldüğünü söyledi. Yılmaz, aynı zamanda, sosyal konutun hiçbir zaman ihmal edilecek bir konu olmadığını söyledi.



Anadolu Yayıncılar Derneği'nin konuğu olan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, soruları yanıtladı. Asgari ücret hakkında açıklama yapan Yılmaz, “Görüşmeler başlayacak. Aralık ayı içinde sosyal diyalog mekanizması oluşacak. Orada tabii ki işçilerimizin refah beklentileri, işletmelerimizin de rekabet gücünü sürdürmekte, istihdamı sürdürme gibi beklentileri olacaktır” dedi.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: ‘Sosyal konut, her zaman gündemimizde’

"SOSYAL KONUT, HER ZAMAN GÜNDEMİMİZDE"

Sorular üzerine depreme yönelik çalışmalara da değinen Yılmaz, kamuoyunda, deprem bölgesine acil müdahaleler bitince sanki "deprem bitti" gibi bir algının ortaya çıktığını söyledi. Deprem gerçeğinin devamlı gündemde tutulması gerektiğine vurgu yapan Cevdet Yılmaz, şunları söyledi:

"Asıl ekonomik yükü şimdi yükleniyoruz. Yüz binlerce konut yeniden üretiliyor. Tahrip olmuş altyapılar tekrar yapılıyor. Bir yandan da bölgedeki mali sosyal hayat canlandırılmaya çalışılıyor. Yalnızca 2023’te 762 milyar, 2024’te 1 trilyon 28 milyar gibi deprem bölgesine harcama olarak rakamlardan söz ediyoruz. Orta vadede de 3 trilyonun üzerinde bir parayı deprem için kullanmış olacağız. Bir yandan da yapılan diğer ücret artışları fedakarlık derken bundan söz ediyorum. Öncelikle afetlerin yaralarını sarmamız lazım."

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: ‘Sosyal konut, her zaman gündemimizde’

Sosyal konut projeleriyle yönelik yapılanları paylaşan Yılmaz, sosyal konutta arz arttırılmadan yalnızca kredi olanağının sağlanması durumunda konut piyasasında fiyatların artacağını vurguladı. Yılmaz, "Bir taraftan arzı arttırıp bir taraftan da düşük faizli kredi verdiğinizde o zaman anlamlı olur. İkisini bir arada düşünmemiz gerekiyor. Aksi halde yalnızca avantajlı kredi veriyoruz dediğimiz zaman konut fiyatları artacak. Vatandaş yine sıkıntı yaşamış olacak. Bu nedenle öyle bir yöntem düşünmüyoruz” diye konuştu.

Arz ve talep dengesi içinde ikisini eş zamanlı geliştirici bir formülasyon içinde bu konuları konuşmayı sürdüreceklerini söyleyen Yılmaz, "Sosyal konut, her daim gündemimizde. Hiçbir zaman ihmal edeceğimiz bir konu değil. Enflasyonu indirmek için de sosyal refah için de toplam tasarruflarımızı yükseltmek için de konut hususu gıda meselesiyle beraber en kritik alanlardan” şeklinde konuştu.

Cumhurbaşkanının kira çıkışına rağmen VGM kiralara yüzde 800 zam yaptı!

Bakan Özhaseki açıkladı: 'İlk olarak 200 bin konut yenilecek!'

Hakan Fidan ‘Takip ediyoruz’ demişti! KKTC’de yabancıya mülk satışı yüzde 0.77!


Geri Dön