29 / 05 / 2024

Cumhurbaşkanı'ndan asgari ücrete zam sinyali: Son dakika refah payı açıklaması geldi!

Cumhurbaşkanı'ndan asgari ücrete zam sinyali: Son dakika refah payı açıklaması geldi!

Ocak 2024'te asgari ücret 17 bin 2 liraya yükseltilmiş, sonrasında asgari ücrete bir zam daha geleceği haberleri gündeme taşınmıştı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan  asgari ücrete yönelik zam sinyali geldi. İşte detaylar...



Milyonların merakla beklediği asgari ücret zammıyla ilgili son dakika haberi geldi.  Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan asgari ücretle ilgili zam sinyali geldi. Kabine Toplantısının ardından açıklamalarda bulunan Erdoğan zam beklentileriyle ilgili son noktayı koydu.

CUMHURBAŞKANI'NDAN ASGARİ ÜCRETE ZAM SİNYALİ

Milyonlarca asgari ücretle çalışanın merak ettiği'Temmuzda asgari ücrete zam gelecek mi' sorusuna yanıt geldi.  Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan merakla beklenen sorunun yanıtını Kabine toplantısında verdi. Erdoğan net şekilde, ‘asgari ücrete zam olmayacak’ demedi fakat  ‘geçici rahatlama’ diyerek refah artışının sinyalini verdi.

ASGARİ ÜCRETTE TARİHİ ARTIŞ!

2024 yılında uygulanacak net asgari ücret tarihi bir artışa imza attı. Net asgari ücret 17 bin 002 TL'ye yükselirken brüt ücret ise 20 bin 002 TL olarak belirlendi.

Bu artışla beraber asgari ücret, döviz bazında ilk kez 570 doları aşarak rekor kırdı.  Net asgari ücrette 2023 yılına göre 5600 TL'lik bir artış gerçekleşirken, devlet desteği de 700 TL olarak kaydedildi. Bu durum, asgari ücretin işveren maliyetini de 23 bin 502 TL'ye çıkardı.

Cumhurbaşkanı ndan asgari ücrete zam sinyali: Son dakika refah payı açıklaması geldi!

ASGARİ ÜCRET ZAM AÇIKLAMASI SON DAKİKA

Ocak 2024 tarihinde yapılan zamla birlikte 17 bin 002 liraya yükseltilen asgari ücret Nisan ayı ile birlikte eridi.

Aylık enflasyonda düşüş ivmesi başlasa da yıllık enflasyon yüzde 70’e dayanarak zirve yaptı. Çalışanların alım günü gerilerken asgari ücrete ara zam beklentisi oluştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan konuyla ilgili Kabine Toplantısı’nda açıklama geldi.

Erdoğan, “Hayat pahalılığı ve geçim sıkıntısını çözmek için gerekli adımları atıyoruz. Doğru politikalarla enflasyonu tek haneye düşürmekte kararlıyız.

Bunu daha önce yaptık, inşallah yine başaracağız. Enflasyon geriledikçe milletimizin cebindeki paranın satın alma gücü de artacaktır.

Bizim amacımız geçici rahatlamalarla sorunu ötelemek değil, 85 milyonun tamamı için kalıcı refah artışını sağlamaktır. Seçim döneminde popülizme meyletmeyerek ekonomi politikamıza olan güvenimizi ortaya koyduk. Bundan geriye dönüş olmayacaktır.

Hedeflerimize ulaşmak için para, maliye ve gelirler politikalarımızı ahenk içinde yürütüyoruz. Verimliliği artırmak ve ekonomimizi daha rekabetçi kılmak için yapısal reformlara hız kazandıracağız” dedi.

Asgari ücret Temmuz'da en az 21 bin 320 TL! Merakla beklenen rakamlar geldi: İşte memur emekli maaşı zammı...

Geri Dön