29 / 04 / 2024

Cumhurbaşkanlığı Kütüphanesi sonbaharda hizmette!

Cumhurbaşkanlığı Kütüphanesi sonbaharda hizmette!

Osmanlı-Selçuklu mimarisinin sentezi olan ve 5 milyon cilt kitabın bulunacağı Cumhurbaşkanlığı Kütüphanesi sonbaharda açılacak....



Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde yapımı devam eden Cumhurbaşkanlığı Kütüphanesi için geri sayım sürüyor. İnşa çalışlarının büyük ölçüde tamamlandığı kütüphane, bu yılın sonbaharında hizmete girecek. Projeden, başta öğrenci ve araştırmacılar olmak üzere milletin her kesimi faydalanacak.

HALKA AÇIK ÜÇÜNCÜ YAPIT

Akşam Gazetesi'nden Osman Nuri Cerit'in haberine göre, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde inşaa edilen Türkiye’nin en büyük kütüphanesi, Osmanlı-Selçuklu mimarisinin sentezi olarak planlandı. İnşaatın bitmesiyle birlikte Cumhurbaşkanlığı Kütüphanesi’nde 5 milyon cilt kitap yer alacak. Cumhurbaşkanlığı Kütüphanesi, 24 saat kesintisiz hizmet verecek. Kaba inşaatı biten kütüphane tamamlandığında Beştepe’nin halka açık üçüncü binası niteliğini kazanacak.

DİJİTAL KAYNAKLARA ULAŞILABİLECEK

Aşevi, toplantı, konferans ve sergi alanları da yer alacak kütüphane 130 bin metrekare kapalı alana sahip olacak. Kitap alımlarının yapıldığı kütüphanede yer alacak kitapların belirlenmesi için uzman bir ekip oluşturuldu ve bu ekip yurt içi ve yurtdışındaki kütüphaneleri inceliyor. 

24 saat hizmet verecek olan kütüphanede her yaş grubundan okuyucuya hitap edecek kitaplar bulunacak. Ayrıca kullanıcılara internet üzerinde de araştırma yapma imkânı sunulacak. Kütüphaneye gelenlere dünya kütüphanelerindeki dijital kaynaklara da ulaşabilecek. Kütüphanenin nadir eserler bölümün de çok zengin olması hedefleniyor. 

Planlamaya göre kütüphanede 5-10 yaş grubu, 10-15 yaş grubu ve 17-18 grubu için gençler ve yetişkinler için, yaşlılar için ayrı kitap bölümleri olacak. 

 


Geri Dön