27 / 04 / 2024

Cumhurbaşkanlığı Kütüphanesi'nin inşaat çalışmaları başlıyor!

Cumhurbaşkanlığı Kütüphanesi'nin inşaat çalışmaları başlıyor!

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü ve Genel Sekreter Yardımcısı İbrahim Kalın, "Cumhurbaşkanlığı Külliyesi içinde yer alacak olan Cumhurbaşkanlığı Kütüphanesi'nin inşaat çalışmaları başlayacak, bununla ilgili süreçler tamamlanmak üzere" dedi.



Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü ve Genel Sekreter Yardımcısı İbrahim Kalın, geçen yıl boyunca Cumhurbaşkanlığı Külliyesinin ve makamının işçisinden işverenine, sanatçısından muhtarına, devlet adamından bürokratına kadar ülkenin her kesiminden onbinlerce kişiye ev sahipliği yaptığını belirterek, "Bunların bir çoğunu da Sayın Cumhurbaşkanı'mız bizzat kendileri burada ağırladılar, karşıladılar" dedi. 


Kalın, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde düzenlediği basın toplantısında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu ve gazetecilerin sorularını yanıtladı.


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 2015 yılı faaliyetleri hakkında bilgi veren Kalın, Anayasa'nın 104. maddesine göre cumhurbaşkanının devletin başı olduğuna dikkati çekerek, bu sıfatla Türkiye Cumhuriyeti'ni ve Türk milletinin birliğini temsil ettiğini, Anayasa'nın uygulanmasını, devlet organlarının düzenini ve uyumlu çalışmasını gözettiğini söyledi. 


Erdoğan'ın 10 Ağustos 2014 tarihinde doğrudan halkın oylarıyla seçilmesinin, hem Türk siyasi hayatında hem de cumhurbaşkanlığı makamında çok önemli bir değişim olduğunun altını çizen Kalın, şöyle devam etti:


"Halkın oylarıyla seçilmesi neticesinde Anayasa'nın kendisine verdiği yetki ve sorumluluğun yanı sıra aynı zamanda millete karşı da bir sorumluluk üstlenmiş oldu. Bu çerçevede de geçtiğimiz yıl boyunca Cumhurbaşkanlığı Külliyesi, Cumhurbaşkanlığı makamı, işçisinden işverenine, sanatçısından muhtarına, devlet adamından bürokratına kadar ülkemizin her kesiminden on binlerce kişiye ev sahipliği yaptı. Bunların bir çoğunu da Sayın Cumhurbaşkanı'mız bizzat, kendileri burada ağırladılar, karşıladılar."


"50 farklı şehre 60 ziyaret gerçekleştirdi"


Kalın, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nin randevu usulüyle ziyarete açıldığını, isteyen vatandaşların internet sayfasından başvuru yapmak suretiyle külliyeyi ziyaret edebileceğini dile getirdi. 


Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın hem Türkiye devletinin en yüksek temsil makamı olması hem de halkın oylarıyla seçilmiş olması itibarıyla da geçen yıl boyunca milletin her kesimiyle, ülkenin her tarafında farklı zaman ve zeminlerde buluştuğunu anımsatan Kalın, "Toplu açılış törenleri yaptılar, valilik, belediye, garnizon ziyaretleri yaptılar. Gene bu ziyaretler içinde örneğin başta Adana, Adıyaman, Aksaray, Antalya, Erzurum, Diyarbakır, Gaziantep, Kahramanmaraş, Hakkari, Van olmak üzere 50 farklı şehre yaklaşık 60 ziyarette bulundular 2015 yılı içerisinde" diye konuştu.


Erdoğan'dan 28 ülkeye 33 yurt dışı ziyaret


Yurt dışı ziyaretlere de değinen Kalın, Erdoğan'ın, geçen yıl 28 ülkeye 33 ziyaret yaptığını, bu ziyaretlerde hem ikili ilişkilerde bulunduğunu hem de uluslararası zirvelerde Türkiye'yi temsil ettiğini belirtti.


Ziyaret edilenler arasında Suudi Arabistan, Küba, Meksika, Ukrayna, Kazakistan, İran, Rusya, Almanya, Belçika, Bosna Hersek, Fransa, Azerbaycan gibi pek çok ülkenin bulunduğunu bildiren Kalın, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde geçen yıl 20 devlet başkanı, 9 meclis başkanı, 15 başbakanın yanı sıra bakan düzeyinde birçok siyasetçinin ağırlandığını, toplamda bin 200 civarında yabancı konuğun misafir edildiğini dile getirdi.


Külliyede 26 bin kişi misafir edildi


Külliye bünyesinde yapılan resepsiyonlar, iftar programları, ödül törenleri, kanaat önderleriyle buluşma, heyet kabulleri, Cumhurbaşkanlığı sofrası vesilesiyle çok farklı kesimlerden yaklaşık 26 bin kişinin külliyede bir yıl boyunca ağırlandığını belirten Kalın, vatandaşların Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezine (CİMER) yaptığı başvurularda da ciddi bir artış kaydedildiğini söyledi. 


Türkiye'nin, geçen yıl iki önemli uluslararası toplantıya da ev sahipliği yaptığını anımsatan Kalın, bunlardan birinin, Çanakkale Savaşlarının 100. Yılı münasebetiyle 23 ve 24 Nisan'da, İstanbul ve Çanakkale'de 100'den fazla ülkenin devlet başkanı, başbakan, meclis başkanı ve bakanlarının katılımıyla düzenlenen anma programı olduğunu belirtti.


Kalın, kasım ayında Türkiye'nin ilk kez G20'ye ev sahipliği yaptığına dikkati çekerek, "Hamdolsun, Cumhurbaşkanı'mızın başkanlığında gerçekten hem ülkemize yakışır bir ev sahipliği yaptık hem sonuçları itibarıyla hem yansımaları itibarıyla yüzümüzü ağartan bir çalışma yapıldı" diye konuştu. 


"2016 yılında da koşturan, terleyen cumhurbaşkanı olacak" 


Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 2016 yılı programının da aynı yoğunluk ve tempoda devam edeceğini vurgulayan Kalın, "Kendisi 'koşturan, terleyen cumhurbaşkanı' tanımına layık bir performans 2015 yılında gösterdi, 2016'da da bundan çok farklı olmayacak" dedi.


Külliye çevresinde de yoğun inşaat faaliyetlerinin sürdüğüne dikkati çeken Kalın, şunları kaydetti:


"Daha önce camimiz açıldı. Kongre merkezimizin de mart ayı içerisinde açılması planlanıyor. İnşallah burası da ülkemizin nezih, kapasitesi yüksek, çok amaçlı, kullanışlı kongre salonlarından olacak ve herkese açık olacak. İsteyenler başvurmak suretiyle kongre merkezini kullanabilecekler. Ardından da biliyorsunuz, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi içinde yer alacak Cumhurbaşkanlığı Kütüphanesi'nin inşaat çalışmaları başlayacak, bununla ilgili süreçler tamamlanmak üzere. Böylece Cumhurbaşkanlığı Beştepe Külliyesi'nin de fiziki gelişimi bu yeni binaların eklenmesiyle devam edecek."


AA


Geri Dön