29 / 04 / 2024

Cumhurbaşkanlığı Kütüphanesi'nde sona gelindi!

Cumhurbaşkanlığı Kütüphanesi'nde sona gelindi!

Beşetepe'de inşa edilen Cumhurbaşkanlığı Kütüphanesi'nin fotoğrafları ortaya çıktı. Kaba inşaatı tamamlanana kütüphane, 2018'in sonunda açılacak.



Ankara Çankaya Beştepe'de hayata geçirilen Cumhurbaşkanlığı Kütüphanesi'nin fotoğrafları ortaya çıktı. İnşaat çalışmaları sürat devam eden kütüphanede ilk aşamada 5 milyon cilt kitap yer alacak.


2018 yılının sonuna doğru faaliyete geçmesi planlanan Cumhurbaşkanlığı Kütüphanesi, Osmanlı-Selçuklu mimari senteziyle tasarlanıyor. Kaba inşaatı biten kütüphane tamamlandığında Beştepe'nin halka açık üçüncü binası olacak.


Sona gelindi

Cumhurbaşkanlığı Sarayı ile Beştepe Millet Camisi'nin yan tarafında yer alan kütüphanede sona gelindi. Aşevi, toplantı, konferans ve sergi alanlarının yer alacağı kütüphane için kitap alımları devam ediyor. Kütühane için uzman bir ekip oluşturuldu ve bu ekip bir süredir yurtdışındaki kütüphaneleri inceliyor.


Dünyanın en büyükleri arasında yer alacak 

Cumhurbaşkanlığı Kütüphanesi tamamlandığında dünyanın en büyükleri arasında yer alacak. 2018 yılında tamamlanacak olan kütüphane, 24 saat halkın kullanımına açık olacak.



Hürriyet 





Geri Dön