28 / 04 / 2024

Sarıyer Tarabya Yerleşkesi'nde inşaat çalışmaları başladı!

Sarıyer Tarabya Yerleşkesi'nde inşaat çalışmaları başladı!

Sarıyer Cumhurbaşkanlığı Tarabya Yerleşkesi'nde inşaat çalışmaları başladı. Yerleşkedeki inşaatın nedeni, Huber Köşkü ve Faytonhane Restorasyonu. Ayrıca köşk bünyesinde Elektrik ve mekanik tesisat ve peyzaj uygulaması da yapılacak.



SARIYER'DEKİ Cumhurbaşkanlığı Tarabya Yerleşkesi'nde inşaat çalışmaları başladı. Yerleşkenin Tarabya sahilindeki bölümüne inşaat malzemeleri vinçlerle indiriliyor. Cumhurbaşkanlığı Tarabya Yerleşkesi'ndeki inşaatın nedeni, Huber Köşkü ve Faytonhane Restorasyonu. Ayrıca köşk bünyesinde Elektrik ve mekanik tesisat, çevre işleri ve peyzaj uygulaması da yapılacak. Restorasyon çalışması istanbul 3 numaralı Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu'nun 26 Ağustos 2015 tarihli ve 1771 numaralı kararı ile istanbul Büyükşehir Belediyesi Boğaziçi İmar Müdürlüğü'nün 17 Eylül 2015 tarih ve 89/90 numaralı onayı ile gerçekleştiriliyor. 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, görevi bittikten sonra da bir süre Huber Köşkü'nde kalmıştı.


Vatan



Haber Sözcü Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı;


Sarıyer'deki Cumhurbaşkanlığı Tarabya Yerleşkesi'nde (Huber Köşkü) inşaat çalışmaları başladı. Yerleşkenin Tarabya sahilindeki bölümüne inşaat malzemeleri vinçlerle indiriliyor.


HUBER KÖŞKÜ VE FAYTONHANE YENİLENİYOR


Cumhurbaşkanlığı Tarabya Yerleşkesi’ndeki inşaatın nedeni, Huber Köşkü ve Faytonhane Restorasyonu. Ayrıca köşk bünyesinde Elektrik ve mekanik tesisat, çevre işleri ve peyzaj uygulaması da yapılacak.


RESTORASYON UYGULAMASI


Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreterliği tarafından Güryapı Restorasyon Taahhüt ve Ticaret Anonim Şirketi’ne yaptırılan çalışmalar tüm hızıyla sürüyor.



Restorasyon çalışması İstanbul 3 numaralı Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu’nun (K.T.V.K.) 26 Agustos 2015 tarihli ve 1771 numaralı kararı ile İstanbul Büyükşehir Belediyesi Boğaziçi İmar Müdürlüğü’nün 17 Eylül 2015 tarih ve 89/90 numaralı onayı ile gerçekleştiriliyor. 


Sözcü



Haber Bugün Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı;


İstanbul Sarıyer'deki Cumhurbaşkanlığı Tarabya Yerleşkesi'nde inşaat çalışmaları başladı. İnşaatın nedeni, Huber Köşkü ve Faytonhane restorasyonu. Çalışma, İstanbul 3 numaralı Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu'nun kararı ile gerçekleştiriliyor. Restorasyon kapsamında Köşk'ün elektrik ve mekanik tesisat ile peyzaj uygulaması da yapılacak. Yerleşkenin Tarabya sahilindeki bölümüne dün vinçlerle inşaat malzemeleri indirilmeye başlandı. 


Bugün



Haber Habertürk Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı;


Sarıyer'deki Cumhurbaşkanlığı Tarabya Yerleşkesi'nde Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreterliği tarafından yaptırılan restorasyon çalışmaları hızla devam ediyor. Yerleşkenin Tarabya sahilindeki bölümüne vinçler tarafından inşaat malzemeleri indirilmeye devam ediyor. 


Habertürk


Geri Dön