07 / 05 / 2024

Huber Köşkü restorasyonu

Huber Köşkü restorasyonu

Sarıyer Cumhurbaşkanlığı Tarabya Yerleşkesi'nde inşaat çalışmaları başladı. Yerleşkedeki inşaatın nedeni, Huber Köşkü ve Faytonhane Restorasyonu. Ayrıca köşk bünyesinde Elektrik ve mekanik tesisat ve peyzaj uygulaması da yapılacak.

1999 yılında Huber Köşkü müze olarak kullanılacakmış!

1999 yılında Cumhurbaşkanlığı yazlık köşkü olarak restorasyonu devam eden Huber Köşkü'nün müze olarak da kullanılması kararlaştırılmış. Köşkün yanında inşa edilen 2 binadan biri de devlet konukevi olarak kullanılacakmış.

Restorasyonu gündem olmuştu: Kız Kulesinin açılış tarihi belli oldu!

Restorasyonu gündem olan Kız Kulesi'ndeki çalışmalarda sona gelindi, açılış için günler sayılan ve çevre düzenlemesi de yapılan Kız Kulesi'ndeki son durum görüntülendi.

Katar, Gazze'de yıkılan 45 binden fazla evin restorasyonu için yardım sağlayacak!

Katar Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Lolwah Al Khater yaptığı açıklamada, Katar'ın Gazze'de yıkılan 45 binden fazla evin restorasyonu için yardım sağlayacağını söyledi.

Balıkesir'deki Pazarlık Camisi'nin 4 yıllık restorasyonu tamamlandı!

Balıkesir Edremit'te 169 yıl önce inşa edilen Pazarlık Camisi, 4 yıl süren restorasyon çalışması tamamlandı. Cami ibadete açıldı.

Maden Hükümet Konağı'nın restorasyonu TBMM'de!

Maden Hükümet Konağı'nın restorasyonu meclis gündemine taşındı. Saadet Parti'li İslam, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Edirne Meriç Köprüsü'nün restorasyonu bitti!

Edirne’deki Meriç Köprüsü'nün restorasyonu tamamlandı. Köprülerin restorasyonlarında, yapıldıkları döneme ait malzemeler kullanılarak çalışmalar gerçekleştirildi…

Bursa'da 597 yıllık caminin restorasyonu durduruldu! 

Bursa İznik'te bulunan 597 yıllık tarihi Mahmut Çelebi Camii'nin restorasyonu ödenek yetersizliği nedeniyle durduruldu. Tarihi cami çürümeye terk edildi. 

Sivas Gök Medrese'nin restorasyonu tamamlandı!

Sivas'ın tarihi simgeleri arasında yer alan Gök Medrese'nin 22 yıldır süren restorasyonu tamamlandı.

Tarabya’daki Huber Köşkü'nün yanına otopark geliyor!

Tarabya’daki Cumhurbaşkanlığı Huber Köşkü’nün yanındaki boş alan İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi kararıyla imara açıldı. Boş alana otopark yapılması planlanıyor. 

Osmancık Beylerçelebi Cami restore edilecek!

Osmancık Belediyesi, şehrin imajına deriştirecek yatırımlara devam ediyor. İlçenin sembollerinden Merkez Beylerçelebi Cami (Büyük Cami ya da Ulu Cami) restorasyonu ve çevre düzenlemesi ihale edildi.

İzmir Paterson Köşkü’nün restorasyonu başladı!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, ihaleyi kazanan yüklenici firmaya yer teslimi yaparak yıllardır atıl durumda bulunan 157 yıllık Paterson Köşkü’nün restorasyonunu başlattı.

İzmir Paterson Köşkü'nün restorasyonu başladı!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, ihaleyi kazanan yüklenici firmaya yer teslimi yaparak yıllardır atıl durumda bulunan 157 yıllık Paterson Köşkü'nün restorasyonunu başlattı

Kırklareli Kent Evi'nin restorasyonu ne zaman bitecek?

Kırklareli Yayla mahallesinde 20 Nisan 2015 tarihinde restorasyon çalışmalarına başlanan ve bitiş tarihi 4 Ağustos 2016 olarak belirlenen Kent Evi'nin restorasyonu hala bitmedi.

Kütahya Hisar Kalesi restore edilecek mi?

Kütahya Belediye Başkan Kamil Saraçoğlu, Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürü Yalçın Kurt'u ziyaret etti. Hisar Kalesi burçların restorasyonu ışıklandırma ve çevre düzenlemesi işleri görüşüldü.

Huber Köşkü restorasyonu Haberi

Huber Köşkü restorasyonu

SARIYER'DEKİ Cumhurbaşkanlığı Tarabya Yerleşkesi'nde inşaat çalışmaları başladı. Yerleşkenin Tarabya sahilindeki bölümüne inşaat malzemeleri vinçlerle indiriliyor. Cumhurbaşkanlığı Tarabya Yerleşkesi'ndeki inşaatın nedeni, Huber Köşkü ve Faytonhane Restorasyonu. Ayrıca köşk bünyesinde Elektrik ve mekanik tesisat, çevre işleri ve peyzaj uygulaması da yapılacak. Restorasyon çalışması istanbul 3 numaralı Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu'nun 26 Ağustos 2015 tarihli ve 1771 numaralı kararı ile istanbul Büyükşehir Belediyesi Boğaziçi İmar Müdürlüğü'nün 17 Eylül 2015 tarih ve 89/90 numaralı onayı ile gerçekleştiriliyor. 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, görevi bittikten sonra da bir süre Huber Köşkü'nde kalmıştı.


Vatan



Haber Sözcü Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı;


Sarıyer'deki Cumhurbaşkanlığı Tarabya Yerleşkesi'nde (Huber Köşkü) inşaat çalışmaları başladı. Yerleşkenin Tarabya sahilindeki bölümüne inşaat malzemeleri vinçlerle indiriliyor.


HUBER KÖŞKÜ VE FAYTONHANE YENİLENİYOR


Cumhurbaşkanlığı Tarabya Yerleşkesi’ndeki inşaatın nedeni, Huber Köşkü...