02 / 05 / 2024

Cumhurbaşkanlığı Sarayı 1 milyar 370 milyon TL'ye mal olacak!

Cumhurbaşkanlığı Sarayı 1 milyar 370 milyon TL'ye mal olacak!

Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nın toplam maliyeti ve maliyetin hangi bütçeden karşılanacağı sorusunu da yanıtlayan Şimşek, yeni hizmet binasının proje bedelinin toplam 1 milyar 370 milyon lira olduğunu söyledi...



Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nın toplam maliyeti ve maliyetin hangi bütçeden karşılanacağı sorusunu da yanıtlayan Şimşek, yeni hizmet binasının proje bedelinin toplam 1 milyar 370 milyon lira olduğunu, bu zamana kadar tümü Başbakanlık bütçesinden olmak üzere 963.4 milyon lirasının harcandığını, 2015’te tamamlanmasının planlanması nedeniyle söz konusu yıla ilişkin bütçeye 300 milyon lira ödenek ayrıldığını bildirdi.


Yeni uçak 185 milyon dolar tuttu

Mehmet Şimşek, Cumhurbaşkanlığı için satın alınan yeni uçak ile ilgili sorulara da yanıt vererek, “Uçak, Türk Hava Yolları aracılığıyla satın alınmış olması ve henüz devrinin yapılmamış olması nedeniyle şimdiye kadar bütçeden herhangi bir ödeme yapılmamıştır. Uçağın sözleşmede yer alan satın alma bedeli ile uçak içinde yapılan bazı düzenlemelerle birlikte toplam maliyeti 185 milyon dolar” dedi.


Milliyet Gazetesi


Geri Dön