04 / 05 / 2024

Cumhurbaşkanlığı Sarayı faturaları ATO tarafından onaylandı!

Cumhurbaşkanlığı Sarayı faturaları ATO tarafından onaylandı!

Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nın inşaat, mekanik, elektrik gruplarındaki yaklaşık 300 kalem ürün ve imalatın faturaları ve rayiç fiyatlarının Ankara Ticaret Odası (ATO) tarafından onaylandığı bildirildi.



ATO'dan yapılan yazılı açıklamaya göre, Ocak 2013-Mayıs 2014 arasında Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nın yapım işlerinde kullanılan yaklaşık 300 kalem ürün veya imalatın fiyatı ve faturasının ATO İç Ticaret Müdürlüğü'nün onayına sunulduğu belirtildi. Açıklamada görüşlerine yer verilen ATO Yönetim Kurulu Başkanı Salih Bezci, ATO'nun kanunun verdiği yetkiye dayanak fatura onayı yaptığını ve rayiç bedel belirlediğini belirterek, tüm kamu mal ve hizmet alımlarında ATO'nun fatura ve rayiç bedel hizmeti verdiğini hatırlattı. 


ODANIN ONAYI VAR

Bezci, "Cumhurbaşkanlığı Sarayı da bir kamu binası olduğu için yapılan işlemlerin faturaları diğer tüm kamu kurum ve kuruluşlarının mal ve hizmet alımlarında olduğu gibi odamızın onayına sunuldu" ifadesini kullandı. 


FİYATLAR NORMAL 

Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda kullanılan ürünlerin fiyatlarının kamuoyunda tartışıldığı gibi yüksek olmadığını belirten Bezci "Kullanılan ürünler ve alınan hizmetler piyasa rayiçlerine uygundur. İnşa edilen saray kişilerin değil, Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nindir" dedi. 


300 kalem ürün yasalara göre alındı 

O Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda onaya sunulan 300 kalem ürün veya imalat arasında; drenaj levhası, yangın damperi, alüminyum kapı kasası, özel motifli lake boyalı ahşap kapı gibi yapı elemanları yeraldı. Bezci "Çankaya Köşkü Atatürk'ün ileri görüşlülüğünün eseriydi, uzun yıllar kullanıldı ve kullanılmaya devam edilecek. Cumhurbaşkanlığı Sarayı da Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ileri görüşlülüğünün eseridir" dedi. 


Yeni Şafak


Geri Dön