28 / 04 / 2024

Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası'nın yeni binasına yeni logo!

Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası'nın yeni binasına yeni logo!

Uzun zamandır inşaat çalışmalarına devam eden Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası'nın (CSO) yeni bina 29 Ekim'de açılacak. Yeni bina için yeni logo tasarlandı.



Uzun zamandır inşaat çalışmalarına devam eden yeni binasına 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nda kavuşacak olan Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası (CSO) logosunu yeniledi.

Hürriyet Gazetesi'nden Umut Erdem'in haberine göre; CSO, yaylı, telli, üflemeli ve vurmalı çalgılardan meydana gelen orkestra yapısının hareket, uyum, beceri ve disiplin kavramlarıyla ilgili yeni logosuyla çalışmalarına devam edecek. Logoda, Dünya müziğine Anadolu’dan miras bırakılan yegane enstrüman olan timpaninin gövdesini saran bakır/bronz sarısı kullanıldı.

Yeni yüzünde, senfonik müziği tanımlayan dört parçalı katmanı ön planda yer alan CSO’nun yeni logosunda da bu yaklaşımın izleri bulunuyor. CSO’nun sanatçılarla yüzyüze düzenlenen toplantı ve görüşmeler sonucunda ortaya çıkan  ortak fikirlerden hareketle üretilen yeni kurumsal kimlik çalışmasını grafik ve fotoğraf sanatçısı Çağrı Öner dizayn etti.

Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası'nın yeni binası 29 Ekim'de açılıyor!


Geri Dön