Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı 15 uzman yardımcısı alıyor! 35 yaşından küçük herkes başvurabilir!
Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı 15 uzman yardımcısı alımı detayları belli oldu. Peki kimler başvurabilir? İşte ayrıntılar...
Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı tarafından, 15 uzman yardımcısı alımı ile ilgili ilan resmen yayımlandı.
Kurumun Resmi Gazete'de yayımlanan ilanına göre, gerekli şartlara sahip olan adaylar aşvurularını "www.sbb.gov.tr" internet adresi üzerinden gerçekleştirebilecek.
Bu kapsamda, 4 adet iktisat, 4 adet kamu yönetimi, 4 adet maliye ve 3 adet uluslarası ilişkiler bölümünden alım yapılacağı belirtildi.
Verilan ilana göre, Adayların listesi, 29 Kasım tarihinde internet adresinden ilan edilecek.
Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı 15 uzman yardımcısı alımı kapsamında yazılı sınav, 17 Aralık 2023 tarihinde saat 10:00'da Ankara'da yapılacak.
Adayların sınava girecekleri adresler 8 Aralık tarihi itibarıyla kurumun internet sitesinden duyurulacak ayrıca tebligatta bulunulmayacak.
Sözlü sınav tarihi ve yeri ise daha sonra duyurulacak.
Açıklanan bilgilere göre, İktisat alanı için KPSSP14 veya P15 veya P16 puan türlerinden 70 ve üzeri puan alan ilk 80 aday, Kamu yönetimi alanı için KPSSP29 veya P30 veya P31 puan türlerinden 70 ve üzeri puan alan ilk 80 aday, Maliye alanı için KPSSP19 veya P20 veya P21 puan türlerinden 70 ve üzeri puan alan ilk 80 aday, Uluslararası İlişkiler alanı için KPSSP34 veya P35 veya P36 puan türlerinden 70 ve üzeri puan alan ilk 60 aday yazılı sınava girmeye hak kazanacak.
Alım kapsamında yapılacak yazılı sınav test şeklinde olacak. Adaylara kendi mesleki alanlarından 40 soru,
Genel İktisat alanından da 10 soru olmak üzere toplam 50 sorudan oluşan bir test sınavı yapılacak.
Yazılı sınav puanı 70 ve daha yüksek olan adaylardan en yüksek puandan başlamak üzere,
belirlenen kontenjanların dört katı aday (en son sıradaki aday ile aynı puanı alan adaylar dahil)
başarılı sayılarak sözlü sınava alınacak.
Strateji ve Bütçe Uzman Yardımcılığı Sınavına katılabilmek için adayların taşıması gereken şartlar şu şekilde:
a) 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48 inci maddesinde belirtilen Devlet memuru olma şartlarını haiz olması,
b) En az 4 yıllık lisans eğitimi veren yükseköğretim kurumlarının; İktisat, Kamu Yönetimi, Maliye, Uluslararası İlişkiler bölümlerinden veya yurtiçindeki veya yurtdışındaki yükseköğretim kurumlarının YÖK tarafından bu bölümlere denk kabul edilen bölümlerinden mezun olması (Adayların, söz konusu bölümlere denk sayılan bölümlerden mezun olmaları halinde YÖK tarafından onaylanmış denklik belgelerini PDF formatında tarayarak müracaatları sırasında sisteme yüklemeleri gerekmektedir.),
c) Giriş sınavının yazılı kısmının yapılacağı yılın Ocak ayının birinci günü itibarıyla otuz beş (35) yaşını doldurmamış olması (01/01/1988 ve daha sonra doğmuş olmak),
ç) İngilizce, Almanca, Fransızca, Arapça, Rusça dillerinden en az biri için sınav tarihinden önceki beş yıl içinde yapılmış Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavından (YDS) en az yetmiş (70) puan almış olması veya dil yeterliği bakımından buna denkliği ÖSYM tarafından kabul edilen ve uluslararası geçerliliği bulunan başka bir sınavda buna denk veya üstü puan almış olması gerekmektedir (Yükseköğretim Kurumları Yabancı Dil Sınavı (YÖK-DİL) puanı, Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavı (YDS) puanı yerine kullanılmamakta olup YÖK-DİL puanı ile başvuran adayların başvuruları kabul edilmeyecektir.)
Ticaret Bakanı Bolat'tan fahiş fiyat açıklaması: Yeni düzenlemeler geliyor!
Tekirdağ'da 24 adet arsa ve arazi satılıyor! Arsa alacaklar dikkat!