28 / 04 / 2024

Ticaret Bakanı Bolat'tan fahiş fiyat açıklaması: Yeni düzenlemeler geliyor!

Ticaret Bakanı Bolat'tan fahiş fiyat açıklaması: Yeni düzenlemeler geliyor!

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, fahiş fiyat uygulamalarında yeni düzenlemeler üzerine çalıştıklarını söyledi.



TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda milletvekillerinin eleştiri ve sorularını cevaplayan Bolat, konuyla ilgili şu ifadeleri kullandı: “Fiyatların, emir komutayla veya her işletmenin, esnafın, şirketin başına birer komando ya da özel harekât dikerek tespit edilmesi mümkün değil.” dedi.

FAHİŞ FİYATLAR İÇİN YENİ DÜZENLEME GELİYOR!

Ticaret Bakanı Bolat fahiş fiyatlarla ilgili, yeni bir hazırlık içerisinde olduklarını belirterek,  cezaların ciddi manada artırılacağını ve hatta geçici kapatma cezası da önereceklerini belirtti.

CHP milletvekili Fethi Gürer, zabıtaların yetkilerinin de artırılması gerektiğini söylemesi üzerine Bolat, her türlü öneriye açık olduklarını belirtti.

Ticaret Bakanı Bolat tan fahiş fiyat açıklaması: Yeni düzenlemeler geliyor!

BEŞ YILDA 1 MİLYON 921 ESNAF İŞLETMESİ AÇILDI!

Milletvekillerine açılan kapanan şirket istatistiklerini de paylaşan Bolat şu bilgileri verdi:  2019 yılından 2023’e kadar beş yılda 1 milyon 479 bin 921 esnaf işletmesi açıldı. Buna karşılık 550 bin 780 işletme kapandı. 
Geçen yıl, 333 bin esnaf işletmesi açıldı. 125 bin 600 işletme kapandı. Bu yılın ilk 10 ayında da 255 bin 197 işletme açılırken 109 bin işletme kapandığını açıkladı. 

Depremden etkilenen 11 ilde 36 bin 217 yeni esnaf hizmete başladı. 9 bin 966 esnaf işletmesi ise kapandı. 
Bu yılın ilk dokuz ayında bankalara ibraz edilen 12 milyon 516 bin 977 çekin 12 bin 169’u karşılıksız çıktı. 

Bolat bu işletmelerin kapanma nedenlerini ise şu sözlerle açıkladı:  “Gönül ister ki hiçbir şirket ya da esnaf kapanmasın ama çeşitli nedenlerle bunlar olabiliyor. Bazen sektörel, bazen şahsi, bazen makroekonomiyle alakalı ya da mikro kendi ekonomisiyle alakalı nedenlerle gerçekleşebiliyor.” dedi. 

Ticaret Bakanı Bolat tan fahiş fiyat açıklaması: Yeni düzenlemeler geliyor!

FAHİŞ FİYATLARA 86 MİLYON LİRA CEZA!

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, fahiş fiyat düzenlemesiyle ilgili 86 milyon lira, stokçulukla ilgili ise 102,5 milyon lira, para cezası uyguladıklarını açıkladı. Bakan Bolat, ilan kısıtlaması, otomotiv piyasası, stokçuluk ile fahiş fiyat konularında gerçekleştirdikleri cezalara ilişkin açıklamalar yaptı.

Otomotiv sektöründe '6 ay 6 bin kilometre' düzenlemesi doğrultusunda 126 şirkete 52 milyon lira para cezası uyguladıklarını belirten Bolat, 'ilan kısıtlaması' çerçevesinde ise 253 şirkete 67,5 milyon lira ceza verildiğini kaydetti.

Fahiş fiyatlar mercek altında! 545 emlak işletmesine 54,5 milyon lira para cezası kesildi!

Fahiş inşaat maliyetlerine ilişkin şok açıklama! Gerekirse kanuni düzenleme ile bu fırsatçılığın önüne geçilecek!

Geri Dön