28 / 04 / 2024

Ticaret Bakanı Bolat'ın indirim çağrısına yerel zincir marketlerden destek!

Ticaret Bakanı Bolat'ın indirim çağrısına yerel zincir marketlerden destek!

Ticaret Bakanı Bolat, dün zincir marketlere indirim çağrısında bulunmuştu. Bakanın çağrısına Türkiye Perakendeciler Federasyonu (TPF) destek verdi. İşte detaylar...



Ticaret Bakanı Ömer Bolat'ın "100. yılda büyük bir indirim kampanyasını bütün marketlerden bekliyoruz" açıklamasına Türkiye Perakendeciler Federasyonu (TPF)'ndan destek geldi.

Türkiye Perakendeciler Federasyonu (TPF) Başkanı Ömer Düzgün, indirim kampanyalarına devam edeceklerini ifade ederek "Ayrıca dayanıklı tüketim ürünleri, temizlik ürünleri gibi ürünlerde aralık sonuna kadar zam yapmama kararı aldık." ifadesini kullandı.

Düzgün, Ticaret Bakanı Ömer Bolat'ın "100. yılda büyük bir indirim kampanyasını bütün marketlerden bekliyoruz" şeklindeki çağrısına dair yaptığı yazılı açıklamada, yerel zincirlerin, içinde yer alan ekonomik şartlarda, vatandaşların bütçesini destekleyecek çalışmalara devam edeceklerini kaydetti.

BAKAN BOLAT'TAN MARKETLERE İNDİRİM ÇAĞRISI

Ticaret Bakanı Ömer Bolat'tan marketlere indirim çağrısı ülke genelindeki 14 perakende derneği, 5 bin 500 şube ve 100 bini aşan çalışanıyla faaliyetlerine devam eden yerel zincirlerin çatı örgütü Türkiye Perakendeciler Federasyonunun devletin ve vatandaşın her zaman yanında olduğunu ifade eden Düzgün, her gün yüzlerce farklı ürün grubunda yaptıkları indirim kampanyalarına devam edeceklerine dikkat çekti.

Düzgün, ayrıca, mevcutta yapılan indirimlerin haricinde, dayanıklı tüketim ürünleri, mutfak araç gereçleri ve temizlik ürünleri gibi ürünlerde aralık ayı sonuna kadar zam yapmama kararı aldıklarını söyledi.

Ticaret Bakanı Bolat ın indirim çağrısına yerel zincir marketlerden destek!

ZİNCİRİN TÜM HALKALARI ELİNİ TAŞIN ALTINA KOYMALI

Ömer Düzgün, TPF önderliğinde bir araya gelen yerel işletmecilerin büyük bir rekabet ortamında faaliyet gösterdiklerini ve her sene istihdam ile diğer alanlarda katma değer sağladıklarını ifade ederek "En küçük mağazalarda bile minimum 5 binden fazla ürünü vatandaşlara sunduklarını ve her üründen bir değil, birçok markanın üretimini mağazalarda bulabilmenin mümkün olduğunu söyledi.

TPF Başkanı Düzgün, marketlerin zincirin son halkası olduğuna dikkat çekerek vatandaşların fiyatları market raflarında gördüğünü fakat kendilerinin zincirin son halkası olduğuna dikkat çekti.

Tüketicinin fiyatını görüp, zamlı sattıklarını sandıklarına dikkat çeken Düzgün, "Bu yanlış algı, işlerimizi olumsuz etkiliyor" diye belirtti.

Ürünlerin fiyatları sadece raf fiyatıyla değil, lojistik, üretici, tedarikçi, genel giderler gibi birçok faktörü içeren bir şekilde değerlendirildiğini söyleyen Düzgün, "Enflasyonun düşüşüne katkı sağlamak için bu zincirin her halkasının elini taşın altına koyması gerekiyor." değerlendirmesinde bulundu.

ZAMLI ÜRÜN GÖNDERMEYİN ÇAĞRISI

Ömer Düzgün, Türkiye'nin 81 kentteki yerel zincirlerin üreticilerden sene başına kadar tek ricası olduğunu belirterek, şu ifadeleri kullandı:

"Bizlere zamlı ürün ve liste göndermeyin. Zor bir ekonomik süreçten geçiyoruz. Ancak tek yürek hareket edersek bu sürecin üstesinden gelebilir, enflasyonun düşüşüne katkı sunabiliriz. Tabii ki enflasyonun düşüşü sadece market raflarındaki fiyatlara bağlı değil. Gıda dışı tüm perakende sektörlerinin de buna katkı sunması gerekiyor. Yerel zincirler olarak biz üzerimize düşeni yapmaya, vatandaşlarımızın bütçesini destekleyecek çalışmalarımıza devam edeceğiz."

Handan Boyce, Martı GYO Genel Müdürü görevinden istifa etti!

'Elinizdeki altınlara sahip çıkın' diyen İslam Memiş yükseliş için tarih verdi!

Mega Şaşmaz Oto Sanayi AVM Projesi nerede, dükkan fiyatları ne kadar?


Geri Dön