27 / 04 / 2024

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Bakan Bolat'ın yaptığı indirim çağrısında kartopu etkisi! İş dünyasından destek yağıyor!

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Bakan Bolat'ın yaptığı indirim çağrısında kartopu etkisi! İş dünyasından destek yağıyor!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Ticaret Bakanı Bolat'ın yaptığı "indirim çağrısına" iş dünyasından destek çığ gibi büyüyor.



Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Ticaret Bakanı Ömer Bolat tarafından yapılan "indirim çağrısına" ticaret ve sanayi odalarından perakendecilere, zincir marketlerden farklı sektörlere kadar destek giderek çoğalıyor.

Bakan Bolat'ın 5 Ekim tarihinde, Cumhuriyet'in 100. yılında marketlerde büyük bir indirim kampanyası beklediklerini açıklamasından sonra, Cumhurbaşkanı Erdoğan da 9 Ekim tarihinde gerçekleştirilen kabine toplantısından sonra zincir marketler başta olmak üzere tüm esnafı ve işletmeleri yapacakları indirimlerle enflasyon ve hayat pahalılığıyla mücadeleye destek verme çağrısı yapmıştı.

Bu çağrılardan sonra iş dünyasından kampanyaya katılım hızla arttı.

İŞ DÜNYADINDAN DESTEK

İş dünyasının çatı örgütlerinden de bu süreçte kampanyaya güçlü katılım açıklamaları geldi. Sivil toplum örgütlerinin başkanları, özellikle reel sektöre çağrı yaptı.

Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) Başkanı Nail Olpak, kampanyanın start aldığı günlerde yaptığı açıklamada, yürütülen enflasyonla mücadele kapsamında iş dünyası olarak, Sayın Cumhurbaşkanı ve Ticaret Bakanının reel sektöre yönelik indirim çağrısını desteklediklerini söyledi. 

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Mustafa Gültepe de kampanyayı 115 bin ihracatçı ile içten desteklediklerini, ihracattan ziyade iç piyasaya da çalışan firmaların yapacakları indirimlerle kampanyaya destek olacaklarını ifade etti.

ODA VE BORSALARDAN TAM DESTEK

Oda ve borsalar kampanyaya en yoğun destek veren kesimler arasında bulunuyor.

İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı Şekib Avdagiç, İstanbul iş dünyasının en büyük meslek örgütü olan İTO'ya üye tüm ve tüccar ve üreticilerin, en az sene sonuna kadar fiyatlarını artırmamaya ve imkanı olanları indirim yapmaya davet ederek desteğini açıkladı.

İstanbul Ticaret Borsası (İSTİB) Başkanı Ali Kopuz da indirim çağrısını destekleyerek "Kar marjlarımızı gözden geçirmeli, yapılabilecek maksimum indirimi yapmalıyız." diye belirtti. 

İstanbul Sanayi Odası (İSO) Başkanı Erdal Bahçıvan, gerçekleştirilen kampanyanın enflasyonla mücadele açısından yerinde olduğunu ve İSO olarak sanayicileri imkanları ölçüsünde bu kampanyaya destek vermeye çağırdıklarını söyledi.

Ankara Ticaret Odası (ATO) Başkanı Gürsel Baran'da indirime destek için açıklama yaptı. Baran bu süreçte, marketler başta olmak üzere tüm üyelerini yapacakları indirimlerle enflasyonla ve hayat pahalılığıyla mücadeleye destek vermeye davet etti.

Ankara Sanayi Odası (ASO) Başkanı Seyit Ardıç da indirim kampanyasına destek verdiklerini ifade ederek üyelerinin bu konuda çok hassas ve özverili bir yaklaşım içinde olduklarına dikkat çekti. Ardıç, "Ülkemizin, milletimizin üstün faydasına gördüğümüz her konuda elimizi taşın altına koyuyoruz." değerlendirmesini yaptı.

PEŞ PEŞE AÇIKLAMA

Kampanya, perakendencilerden kooperatiflere kadar çeşitli kesimlerden de destek gördü. Bazı sektörler, fiyatlarını yıl sonuna kadar sabitleme kararı alırken bazıları fiyat indirimleriyle çağrıya yanıt verdi.

Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri (Tarım Kredi) gıdadan temizlik malzemelerine kadar çok sayıda üründe fiyatlarını indirdiğini açıkladı.

Ankara Perakendeciler Derneği (Ankara PERDER) fiyat sabitleme yoluna gitti. 

Gıda Perakendecileri Derneği (GPD) Yönetim Kurulu Başkanı Alp Önder Özpamukçu, çağrıya uyduklarını ve uymaya devam edeceklerini bildirdi.

Türkiye Perakendeciler Federasyonu (TPF) Başkanı Ömer Düzgün de yerel zincirlerin, içinde olan ekonomik şartlarda, vatandaşların bütçesini destekleyecek çalışmalara devam edeceklerini söyleyerek kampanyaya destek verdi.

Mobilyacılardan restoranlara kadar sektörler de dahil oldu
Kampanya, günler geçtikçe değişik sektörlere ve iş dünyasının çeşitli örgütlerine de yayıldı.

Mobilya Dernekleri Federasyonu (MOSFED) Başkanı Ahmet Güleç, sektörün önder kuruluşu olarak sene sonuna kadar tüm kategorilerde mobilya perakende fiyatlarına zam yapmayacaklarını kaydetti.

Tüm Restoranlar ve Turizmciler Derneği (TÜRES) Başkanı Ramazan Bingöl de içme yeme sektörüne sene sonuna kadar zam yapmama çağrısında bulundu.

Türkiye Otelciler Birliği (TÜROB) Başkanı Müberra Eresin, üyeleri ile Cumhuriyet'in 100. yılında enflasyonla mücadele noktasında gerçekleştirilen indirim kampanyasını desteklediklerini söyledi.

ZİNCİR MARKETLERDE KATILDI

Zincir marketler de indirim kampanyasına destek açıklamalarıyla katıldı.

Birleşmiş Markalar Derneği (BMD) Başkanı Sinan Öncel, 60 bin üye mağazalarından bu kampanyaya katılmalarını istedi.

Türkiye'de en çok şubesi olan zincir marketler de yaptıkları açıklamalarla çeşitli ürün kategorilerindeki düzenli indirimlerle enflasyonla mücadelede tüketicinin ve tüm kurumların yanında olmaya devam edeceklerini açıkladı.

Kampanyanın sene sonuna kadar yeni katılımlarla devam etmesi bekleniyor.

Keçiören Belediyesi'nden satılık 2 iş yeri!

İnşaat Mühendisler Odası'ndan kritik açıklama: Yeni bir imar affı çıkabilir!

Arnavutköy Belediyesi, 11 adet gayrimenkulü satıyor! İhalesi 8 Kasım'da! 


Geri Dön