28 / 04 / 2024

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 12’nci Kalkınma Planı açıklaması: Bugün Meclis'e sunuluyor, enflasyon yüzde 4,7'ye düşecek!

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 12’nci Kalkınma Planı açıklaması: Bugün Meclis'e sunuluyor, enflasyon yüzde 4,7'ye düşecek!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 12’nci Kalkınma Planı'nın bugün Meclisin takdirine sunulacağını belirtti ve detaylarını paylaştı. İşte Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın o açıklamaları...



Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, sosyal medya hesabından 12’nci Kalkınma Planı ile ilgili bir son dakika açıklamasında bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, söz konusu paylaşımında "2053 vizyonuyla çalışmalarını sürdürdüğümüz, Türkiye'nin gelecek 5 senesine dair yol haritasını ortaya koyan 12'nci Kalkınma Planımızı tamamlamış bulunuyoruz" ifadelerine yer verdi. 

Sivil toplum kuruluşları, meslek örgütleri ve iş dünyasının katkılarıyla ortak akılla hazırladıkları 12'nci Kalkınma Planı'nı bugün Meclisin takdirine sunacaklarına dikkat çeken Erdoğan, "5 senelik kalkınma planımız 5 ana eksenden oluşmaktadır. Bir, nitelikli insan, güçlü aile, sağlıklı toplum. İki, istikrarlı büyüme, güçlü ekonomi. Üç, yeşil ve dijital dönüşümle rekabetçi üretim. Dört, afetlere dirençli yaşam alanları, sürdürülebilir çevre. Beş, adaleti esas alan demokratik iyi yönetişim" açıklamasında bulundu. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan dan 12’nci Kalkınma Planı açıklaması: Bugün Meclis e sunuluyor, enflasyon yüzde 4,7 ye düşecek!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuyla ilgili yaptığı paylaşımında, "12'nci Kalkınma Planı döneminde; ortalama yüzde 5 oranında istikrarlı ve dengeli bir büyüme hedefliyoruz. 2028'de  1 trilyon 589 milyar dolar milli gelire, 17 bin 554 dolar kişi başına gelire ulaşmayı hedefliyoruz" dedi ve yılda ortalama yüzde 3 istihdam artışıyla da dönem sonunda işsizliği yüzde 7,5 düzeyine düşürmeyi planladıklarının altını çizdi. 

"Mal ihracatını 375 milyar dolara yükselterek, turizm gelirlerinde 100 milyar dolar seviyesine çıkarak cari işlemler açığını sıfıra yakın bir seviyeye düşürmeyi planlıyoruz" bilgilerini veren Erdoğan, enflasyonu kalıcı olarak tek haneli rakamlara düşürmeyi, 2028 yılı sonunda yüzde 4,7'ye geriletmeyi amaçladıklarına vurgu yaptı. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuya ilişkin paylaşımını "Türkiye Yüzyılı'na giden yolda devletimize ve milletimize rehberlik edecek 12'nci Kalkınma Planı'nın hayırlı olmasını diliyorum" ifadelerini kullanarak tamamladı. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan dan 12’nci Kalkınma Planı açıklaması: Bugün Meclis e sunuluyor, enflasyon yüzde 4,7 ye düşecek!

KONUT SEKTÖRÜ DE HAREKETLENİYOR

12. Kalkınma Planı ile konut sektörü için de yeni adımlat atılacak. Açıklanan son dakika detaylarına göre; 12. Kalkınma Planı doğrultusunda kentlerdeki barınma sorunu için sağlıklı çözümler üretilebilmesi amacıyla, dar gelirlilere, kadınlara, engellilere ve gençleri kapsayan toplu konut uygulamaları devam ettirilecek. 

Bu kapsamda 12. Kalkınma Planı'yla Türkiye'nin ekonomik ve sosyal alanda sağlayacağı kazanımlardan azami ölçüde faydalanılacak ve afetler başta olmak üzere risklere karşı dirençli yaşam alanları ve sürdürülebilir çevre öncelikli alanlar şeklinde olacak. Söz konusu plan ile afetlere karşı dirençli yaşam alanları ve kentsel dönüşüm ile temel altyapı hizmetlerine sahip konuta erişim kolaylaştırılacak.

Ayrıca,  TOKİ  5 senede 500 bin sosyal konut yapacak. 

Deprem ihtiyaçları için 2024 bütçesinde 1 trilyon 28 milyar TL kaynak ayrılıyor! 

Ulaştırma Bakanlığı 5 ildeki raylı sistem projelerini üstlendi!

TOKİ, 5 senede 500 bin sosyal konut yapacak: 12. Kalkınma Planı'yla dar gelirlilere, kadınlara, gençlere müjde!

Dar gelirlinin konuta erişimi kolaylaşıyor! 12. Kalkınma Planı'yla resmen açıklandı!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön