28 / 04 / 2024

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan emekli ve asgari ücret zammı açıklaması! Çalışan ve emeklilere son dakika müjdesi geldi!

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan emekli ve asgari ücret zammı açıklaması! Çalışan ve emeklilere son dakika müjdesi geldi!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, emeklilerin ve asgari ücretlilerin dört gözle beklediği Ocak zammı ile ilgili son dakika açıklamalarında bulundu. İşte ayrıntılar...



Son günlerde en çok merak edilen ve araştırılan konular arasında Ocak 2024 asgari ücret zammı yer alıyor. Milyonlarca çalışanın gelirini ve dolaylı yoldan da herkesi etkileyecek olan asgari ücret zammı ile ilgili açıklamalar peş peşe geliyor. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ekonomik İşbirliği Teşkilatı 16. Liderler Zirvesi'nin yapıldığı Özbekistan'dan dönüşünde uçakta gazetecilere açıklamalarda bulundu ve soruları cevapladı. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, enflasyonla mücadelenin hız kesmeden sürdüğünün altını çizdi ve "Asgari ücretle emeklilere yapılacak zamla ilgili bir açıklamanız olur mu?" sorusunu yanıtladı. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan dan emekli ve asgari ücret zammı açıklaması! Çalışan ve emeklilere son dakika müjdesi geldi!

EMEKLİLERİ DAHA DA RAHATLATACAK ÇÖZÜMLER YOLDA

Cumhurbaşkanı Erdoğan, yaptığı son dakika açıklamasında "Küresel gündemi de meşgul eden enflasyon sorunu ile mücadelede kararlıyız. Enflasyonun belini kırdık, etkilerini de gelecek sürede sileceğiz" ifadelerini kullandı.

Sürekli olacak "Çalışanları ve emeklileri enflasyona ezdirmeyeceğiz" dediklerine ve sözlerini tuttuklarına dikkat çeken Erdoğan, "Asgari ücrete Cumhuriyet tarihinde yapılmamış oranda zam uyguladık. Emeklilerimizin maaşlarını artırdık ve onları daha da rahatlatacak çözümleri geliştirdik ve çok yakında hayata geçireceğiz" ifadelerini kullandı. 

Erdoğan, emeklileri kısa vadede rahatlatacak 5 bin TL'lik ikramiyenin de bu ay içinde ödeneceğini dile getirdi ve alınan önlemlerle, yapılacak ödemelerle emeklilerin ve çalışanların yanında durmayı sürdüreceklerinin altını çizdi. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan dan emekli ve asgari ücret zammı açıklaması! Çalışan ve emeklilere son dakika müjdesi geldi!

ASGARİ ÜCRETTE MAKUL ÇÖZÜM GELECEK

Cumhurbaşkanı Erdoğan, asgari ücret zammı ile ilgili de dikkat çeken açıklamalarda bulundu ve asgari ücret konusunun kendi takvimi olduğunu anımsattı. 

Erdoğan, "İşçilerimizi ara zamla rahatlatmıştık, şimdi de işçi ve işveren kesimini bir araya getirip en makul çözüme ulaşacağımıza inanıyorum" ifadelerini kullandı. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan dan emekli ve asgari ücret zammı açıklaması! Çalışan ve emeklilere son dakika müjdesi geldi!

ASGARİ ÜCRETE YÜZDE 40-50 ARASINDA ZAM

Asgari ücrette zam pazarlığı için geri sayım başlamışken, yaklaşık 7 milyondan fazla insanı ve dolaylı olarak da ülkedeki hemen hemen her vatandaşı ilgilendiren yeni zamlı asgari ücret için yüzde 40-50 arası rakamlar konuşuluyor. 

Posta Gazetesi'nin aktardığına göre; kamu görevlileri ve emekliler için mevcut tahminlere göre yüzde 40-50 arası bir zam yapılacağı öngörülürken, asgari ücretlinin zam oranının da bu oranlara yaklaşabileceğine dikkat çekiliyor. 

Peki hangi tahmin gerçekleşirse asgari ücret Ocak 2024'te net ne kadar olur? 

1- Zam oranı yüzde 35 olursa asgari ücret 15 bin 392 lira 70 kuruş.

2- Zam oranı yüzde 40 olursa asgari ücret 15 bin 962 lira 80 kuruş.

3- Zam oranı yüzde 45 olursa asgari ücret 16 bin 532 lira 90 kuruş.

4- Zam oranı yüzde 50 olursa asgari ücret 17 bin 103 lira.

5- Zam oranı yüzde 55 olursa asgari ücret 17 bin 673 lira 10 kuruş olarak güncellenecek. 

İstanbul serbest piyasada dolar bugün kaç TL? 10 Kasım Cuma dolar alış satış fiyatı ne kadar?

İnşaat maliyet endeksindeki artış tam gaz! Bir yılda yüzde 68 yükseldi!

Kentsel dönüşümde her şey sil baştan! Yeni yeni yol haritası nasıl olacak?


Geri Dön