28 / 04 / 2024

Ulaştırma Bakanlığı 5 ildeki raylı sistem projelerini üstlendi!

Ulaştırma Bakanlığı 5 ildeki raylı sistem projelerini üstlendi!

Bursa, Kocaeli, Sakarya, Trabzon ve Samsun'da bulunan raylı sistem projelerine dair bazı işleri Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı üstlendi. Söz konusu karar bugünkü 32342 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.




Şehir İçi Raylı Ulaşım Sistemleri, Metrolar ve Bunlarla İlgili Tesislerin Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığınca Üstlenilmesi, Devralınması ve Tamamlanmasını Müteakip Devri ile İlgili Şartların Belirlenmesine İlişkin Kararda Değişiklik Yapılması Hakkında Karar bugünkü 32342 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Söz konusu karara göre Bursa, Kocaeli, Sakarya, Trabzon ve Samsun'da bulunan raylı sistem projelerine dair bazı işleri Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı üstlendi.

Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı "Bursa Üniversite-Görükle Uzatma Hattı", "Kocaeli Kuzey Hafif Raylı Sistem Hattı 1. Aşaması", "Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanlığına ait Adapazarı-Serpan Raylı Sistem Hattı", "Trabzon Raylı Sistem Hattı", "Samsun Raylı Sistem Hatları Araç Alımı" işlerini devraldı.

Ulaştırma Bakanlığı 5 ildeki raylı sistem projelerini üstlendi!

KOCAELİ KUZEY HAFİFİ RAYLI SİSTEM HATTI 33.3 KİLOMETREYE ULAŞACAK

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzaladığı ve bugünkü Resmi Gazete'de yayımlanan söz konusu karara göre Körfez-Kartepe arasında gerçekleşecek Kocaeli Kuzey Hafif Raylı Sistem Hattı 1. etabı Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından yapılacak.

Ayrıca Resmi Gazete’de yer alan karara göre, Körfez Dubai Port istasyonu, Derince, İzmit, ve  Kartepe Uzunçiftlik istasyonu arasındaki hatta toplamda 17 istasyon yer alacak. Paylaşılan detaylara göre, 1. aşamada hattın uzunluğu 25 kilometreyi bulurken, 2. etap çalışmaları sonucunda hattın uzunluğu 33.3 kilometreye ulaşmış olacak.

Kocaelili vatandaşların merakla beklediği söz konusu hat, Körfez’de Atalar, Kartepe ilçesinde ise Cengiz Topel’e kadar da uzatılacak. 

Ulaştırma Bakanlığı 5 ildeki raylı sistem projelerini üstlendi!

BÜYÜK ÇAMLICA RAYLI SİSTEM HATTINI DA BAKANLIK ÜSTLENMİŞTİ

İstanbul'daki Büyük Çamlıca Raylı Sistem Hattı da 2020 yılında Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'na devredildi.

Konu ile ilgili olarak verilen bilgilere göre, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin yapacağı söz konusu proje İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden alınarak Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığına devredilmişti. İlgili karar da 31337 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlanmıştı.

Şehir İçi Raylı Ulaşım Sistemleri, Metrolar ve Bunlarla İlgili Tesislerin Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığınca Üstlenilmesi, Devralınması ve Tamamlanmasını Müteakip Devri ile İlgili Şartların Belirlenmesine İlişkin Kararda Değişiklik Yapılması Hakkında Karar için tıklayın

Büyükşehir belediyesi 24 taksitle KDV'den muaf arsa satacak! İmarlı arsaları kaçırmayın!

TOKİ'nin Ankara'daki yeni projesi için flaş erteleme!

İstanbul'da depremden 3-5 saniyede kaçma şansı yok! SON DAKİKA! Deprem erken uyarı sistemi nasıl olmalı? 


Geri Dön