28 / 04 / 2024

12’nci Kalkınma Planı TBMM’de! 2028’de enflasyon tam bu kadar olacak! Duyanlar neye uğradığını şaşırdı!

12’nci Kalkınma Planı TBMM’de! 2028’de enflasyon tam bu kadar olacak! Duyanlar neye uğradığını şaşırdı!

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin ikinci kalkınma planı olan ve 2024-2028 dönemini kapsayan 12. Kalkınma Planı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın onayının ardından TBMM Başkanlığı'na sunuldu. Plana göre 2028’de enflasyonun yüzde 4,7’ye düşeceği öngörüldü.



2024-2028 dönemini içeren planın vizyonu "Türkiye Yüzyılı'nda çevreye duyarlı, afetlere dayanıklı, ileri teknolojiye dayalı yüksek katma değer üreten, geliri adaletli paylaşan, istikrarlı, güçlü ve bunun yanı sıra, müreffeh bir Türkiye" olarak belirlendi.

Söz konusu planla, milletin esas değerleri ve beklentileri temel alınarak maki ve sosyal kalkınma sağlanarak, ülkenin uluslararası konumunun yükseltilmesi ve refahın artırılması hedefleniyor.

Makroekonomik ve finansal istikrarla beraber dengeli bir büyüme sağlanırken cari işlemler dengesinde daimi iyileşme ve güçlü kamu mali dengeleri öne alınacak.

12’nci Kalkınma Planı TBMM’de! 2028’de enflasyon tam bu kadar olacak! Duyanlar neye uğradığını şaşırdı!

Rekabetçi üretime ilişkin sağlıklı işleyen Ar-Ge ve yenilik ekosistemiyle yeşil ve dijital ekonomiye geçiş sağlanacak. Öngörülebirliliği yüksek kamu politikalarıyla iş ve yatırım ortamı iyileştirilerek kurumsal ve fiziki altyapı güçlendirilecek. Etkin devlet yardımlarıyla sermaye yapısı güçlü ve verimli KOBİ'ler, sürdürülebilir ve güvenli girdi tedarikiyle güçlü değer zincirleri ortaya konulacak.

Planla beraber Türkiye'nin mali ve sosyal alanda sağlayacağı kazanımlardan azami ölçüde yararlanılarak afetler başta olmak üzere risklere karşı dirençli yaşam bölgeleri ve sürdürülebilir çevre öncelikli bölgeler olacak. Plan sürecinde afetlere karşı dirençli yaşam alanları ve kentsel dönüşümle beraber temel altyapı hizmetlerine sahip konuta erişim sağlanacak. Aynı zamanda, çevre ve doğal kaynakların sürdürülebilir kullanımı temel alınacak. Hayat kalitesi yüksek kırsal bölge ve daha yaşanabilir ve değer üreten kentler ile bölgesel gelişmişlik düzeylerinde yakınsama sağlanarak toplumsal refah genişletilecek.

12’nci Kalkınma Planı TBMM’de! 2028’de enflasyon tam bu kadar olacak! Duyanlar neye uğradığını şaşırdı!

ENFLASYON HEDEFİ YÜZDE 4,7

Bunun yanı sıra, para politikası araçları enflasyon oranını düşürmek için güçlü bir şekilde kullanılmaya devam edilecek. Maliye ve gelirler politikaları, para politikasıyla koordineli bir şekilde yürütülmesi amaçlandı. Bu yıl enflasyonun yüzde 65 olacağı öngörülürken, 2028'de yüzde 4,7'ye düşeceği tahmin edildi.

Para politikası kararları, enflasyon beklentileri ve fiyatlama davranışları öncelikli olmak üzere enflasyonu etkileyen tüm etkenlerdeki gelişmeler dikkate alınarak ortaya konacak.

Elinde nakit parası olanlara yeni kazanç kapısı! Tüm bankaların vadeli mevduat faiz oranları sil baştan değişti!

Her ay hesaplara en az 5 bin 365 TL yatacak ama emekli ikramiyesi değil! Bu parayı emekli olmayanlar alacak!

Resmi Gazete’de yayımlandı! Bunlar o tarihte ücretsiz! Paranız cebinizde kalacak!


Geri Dön