28 / 04 / 2024

12’nci Kalkınma Planı, TBMM Genel Kurulunda kabul edildi! Türkiye’nin 5 yıllık yol haritası belli oldu!

12’nci Kalkınma Planı, TBMM Genel Kurulunda kabul edildi! Türkiye’nin 5 yıllık yol haritası belli oldu!

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin ikinci kalkınma planı olan ve 2024-2028 dönemini kapsayan 12’nci Kalkınma Planı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın onayından sonra TBMM Başkanlığı'na sunulmuştu. 2024-2028 dönemini içeren 12’nci Kalkınma Planı TBMM Genel Kurulunda kabul edildi.



Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin ikinci kalkınma planı olan ve 2024-2028 dönemini içeren 12’nci Kalkınma Planı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın onayının ardından Meclis Başkanlığı'na sunulmuştu.

İşte hedefler...

Plan'ın, "Uzun Vadeli (2024-2053) Gelişmenin Stratejisi ve 12'nci Kalkınma Planı'nın (2024-2028) Temel Hedef ve İlkeleri ile Amaç ve Politikaları" başlıklı ikinci bölümü ise "Uzun Vadeli (2024-2053) Gelişmenin Stratejisi, 12'nci Kalkınma Planı'nın Vizyonu, Temel Amaç ve İlkeleri ile Plan'ın Hedefleri ve Politikaları" bölümlerinden meydana geldi.

12'nci Kalkınma Planı'na göre, 2028'de Gayrisafi Yurt İçi Hasıla'nın (GSYH) 2 trilyon 820 milyar TL’ye, kişi başına gelirin 17 bin 554 dolara çıkarılması amaçlanıyor.

12’nci Kalkınma Planı, TBMM Genel Kurulunda kabul edildi! Türkiye’nin 5 yıllık yol haritası belli oldu!

PLANIN VİZYONU BELİRLENDİ

2024-2028 senelerini içeren bahsi geçen planın vizyonu "Türkiye Yüzyılı'nda çevreye duyarlı, afetlere dayanıklı, ileri teknolojiye dayalı yüksek katma değer üretimi sağlayan, geliri adil paylaşan, istikrarlı, güçlü ve müreffeh bir Türkiye" şeklinde belirlendi.

Söz konusu planla, milletin temel değerleri ve beklentileri baz alınarak mali ve toplumsal kalkınma sağlanarak, Türkiye'nin uluslararası konumunun artırılması ve refahın artırılması hedefleniyor.

Makroekonomik ve finansal istikrarla birlikte dengeli bir büyüme sağlanırken cari işlemler dengesinde kalıcı iyileşme ve güçlü kamu mali dengeleri öncelikli olacak.

12’nci Kalkınma Planı, TBMM Genel Kurulunda kabul edildi! Türkiye’nin 5 yıllık yol haritası belli oldu!

DİJİTAL EKONOMİYE GEÇİŞ

Rekabetçi üretime ilişkin sağlıklı işleyen Ar-Ge ve yenilik ekosistemi ile beraber yeşil ve dijital ekonomiye geçiş gerçekleştirilecek. Öngörülebirliliği yüksek kamu politikalarıyla iş ve yatırım ortamı iyileştirilerek kurumsal ve fiziki altyapı kuvvetli hale getirilecek. Etkin devlet yardımlarıyla sermaye yapısı kuvvetli ve verimli KOBİ'ler, sürdürülebilir ve güvenli girdi tedariki sayesinde güçlü değer zincirleri kurulacak.

Plan ile Türkiye'nin mali ve toplumsal alanda sağlayacağı kazanımlardan azami derecede yararlanılarak afetler başta olmak üzere risklere karşı dirençli yaşam bölgeleri ve sürdürülebilir çevre öncelikli alanlar olacak. Plan sürecinde afetlere karşı dirençli yaşam alanları ve kentsel dönüşüm sayesinde temel altyapı hizmetlerine sahip evlere erişim sağlanacak. Çevre ve doğal kaynakların sürdürülebilir kullanımı temel alınacak. Hayat kalitesi yüksek kırsal kesim ve daha yaşanabilir ve değer üreten iller ile bölgesel gelişmişlik seviyelerinde yakınsama sağlanarak toplumsal refah genişletilecek.

12'nci Kalkınma Planı döneminde adaleti temel alan demokratik, iyi yönetişim ilkeleri kapsamında temel hak ve özgürlüklerin adil ve hızlı çalışan bir hukuk sistemiyle muhafaza edilmesinin yanı sıra liyakat esaslı güçlü kurumsal yapılar ve kuvvetli, etkin ve katılımcı bir sivil toplum ve katılımcı, şeffaf ve mali yapısı sağlam yerel yönetimler öncelendirilecek.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan 200 bin konut ve emeklilere ikramiye müjdesi!

Ev sahipleri ve kiracılar dikkat! Taraflar zam sınırına tabi olmadan kirayı artırabilecek!

İlk konutunu almak isteyenlere müjde! 1.20 faizli konut kredisinde detaylar peş peşe açıklandı!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön