27 / 04 / 2024

İlk konutunu almak isteyenlere müjde! 1.20 faizli konut kredisinde detaylar peş peşe açıklandı!

İlk konutunu almak isteyenlere müjde! 1.20 faizli konut kredisinde detaylar peş peşe açıklandı!

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, ilk konut sahibi olmak isteyenleri desteklemek için Orta Vadeli Program çerçevesinde dar gelirliye konut kampanyası başlatılacağını duyurdu. Bu kredi için beklenti ise 15 yıl (180 ay) vade fırsatı ve 1.20 faiz oranına sahip olması şeklinde.



Orta Vadeli Program (OVP) kapsamında ilk konut sahibi olmak isteyen dar gelirlilere yönelik sunulan söz konusu kampanya, yüzde 1.20 faiz oranı ve 15 yıla (180 ay) varan vade seçenekleri ile dikkat çekiyor. Bu düşük faiz oranı, ev sahibi olmak isteyen vatandaşlara önemli bir avantaj sunuyor.

İKİNCİ EV ALIMINA SINIRLAMA

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu, (BDDK) ikinci konutunu alacaklar için kredi sınırlaması getirdi. Tapusu olan tüketici, yeni bir konut daha satın almak isterse, evin değerinin yüzde 90'ı değil, yüzde 22.5'i kadar kredi alabilecek.

Bu kararla yatırımcının değil ihtiyacı olanın eve ulaşması hedeflenirken, hiç konutu olmayanlar için yeni bir kampanya gündeme geldi.

Bu kapsamda, Orta Vadeli Program (OVP) doğrultusunda, ilk defa ev alacaklara düşük faizli konut kredisi fırsatı geliyor.

İlk konutunu almak isteyenlere müjde! 1.20 faizli konut kredisinde detaylar peş peşe açıklandı!

CUMHURBAŞKANI YARDIMCISI CEVDET YILMAZ'DAN AÇIKLAMA

İlk konutunu alacak vatandaşlara müjde gibi haber geldi. Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) ve BDDK çalışma başlattı.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, OVP kapsamında ilk evini alacaklara destek çalışması yapılacağını söyledi.

Konut arzını yükseltmek amacıyla çalışma yaptıklarını söyleyen Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, "Bu doğrultuda, katılım finans ve kalkınma bankacılığı konuları masaya geldi. Buralarda etkili biçimde yine iyi projelere destek olan, parası olana değil bir sistemi nasıl geliştiririz gibi konular konuşuldu. Konut arzı hususunda daha fazla artırma, ilk ev edinimini daha güçlü biçimde teşvik edecek mekanizmalar üzerinde durduk” şeklinde konuştu.

İlk evini almak isteyen kişiler için destek vereceklerini ifade eden Yılmaz, "TCMB ve BDDK'nın çalışması var. Önümüzdeki süreçte yeni adımlar bekliyoruz. Konut maliyetlerini indirmek ve ulaşımını yükseltmek durumundayız" dedi.

İlk konutunu almak isteyenlere müjde! 1.20 faizli konut kredisinde detaylar peş peşe açıklandı!

1.20 FAİZLİ KONUT KREDİSİ BAŞVURULARI NE ZAMAN?

İlk defa konut alacaklar için uygulanması beklenen İlk Evim Kampanyası’na yönelik ayrıntılar henüz açıklanmadı.

Düşük faizli konut kredisi kampanyasına yönelik ayrıntıların Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanması bekleniyor.

Kampanyaya yönelik çalışmaların kısa zamanda tamamlanması öngörülüyor. Çalışmaların sona ermesinden sonra konunun önümüzdeki günlerde TBMM’de yer alması planlanıyor.

Konuya yönelik gelişmeler geldiği sürece haberimizde yer verileceğiz.

Ticaret Bakanı Yardımcısı Gürcan’dan emlak sektörüne ilişkin çok konuşulacak açıklama!

Hatay’da depremzedeler için inşa edilen köy evlerinin teslimi için geri sayım başladı!

Riskli bina tespitinde tedirgin eden düşüş! Resmen deprem öncesine döndü!


Geri Dön