27 / 04 / 2024

Hatay’da depremzedeler için inşa edilen köy evlerinin teslimi için geri sayım başladı!

Hatay’da depremzedeler için inşa edilen köy evlerinin teslimi için geri sayım başladı!

Deprem bölgesinde konutların hızla yükselmesi ile beraber teslim tarihleri merak edilenler arasına girdi. Hatay Hassa'da depremzedeler için inşa edilen köy evlerinin hak sahipleri belli oldu. Depremzedeler ise birkaç hafta içerisinde yeni konutlarına kavuşacak.



Hatay'ın Hassa ilçesinde Suriye sınırının sıfır noktasında üretilen ve hak sahipleri için belirlenen köy evleri, depremzedelerden takdir topladı. Depremzede vatandaşlar, önümüzdeki birkaç hafta içerisinde yeni konutlarına taşınabilecek.

Kahramanmaraş ve Hatay merkezli 6 Şubat depremlerinde ağır hasar alan Hatay'da asrın felaketinin yaraları sarılıyor. Hatay Valiliği koordinesinde inşası sona eren 37 köy evinin hak sahipleri belirlenmişti.

Suriye sınırının sıfır noktasındaki Hassa ilçesi Sapanözü Mahallesi'nde de üretilen 16 köy evinden 12'si için hak sahibi belirlendi. Depremzedeler, anahtarlarını teslim aldıkları konutlarına önümüzdeki birkaç hafta içerisinde taşınacak.

Hatay’da depremzedeler için inşa edilen köy evlerinin teslimi için geri sayım başladı!

"HAK SAHİPLERİ BELLİ OLDU, VATANDAŞLARIMIZ YAKINDA TAŞINACAK"

Hassa Belediye Başkanı Mehmet Karataş, Hassa’da toplam 16 köy evinin yapımının ve 700'ünün ihale sürecinin tamamlandığını söyleyerek, "Rabbim kimseye yaşatmasın. O gün bu gün bizler ayaktayız. 6 Şubat’ta en büyük yıkım Hatay'da oldu. Sapanözü Mahallesi’nde 16 tane köy evimizin yapımı sona erdi.

Hak sahipleri belli oldu. Vatandaşlarımız yakında taşınacak. Yalnızca peyzaj çalışması kaldı. O da inşallah 5-10 güne kadar biter. Hassa'da 16 köy evimiz yapıldı. 700 tanesinin ihalesi verildi ve en kısa zamanda başlanacak. Gerçekten deprem bölgesinde öyle güzel kentler, öyle güzel köyler ortaya çıkıyor ki muazzam" dedi.

"ÇOK GÜZEL İŞÇİLİK YAPTILAR"

Depremzede Mustafa Koca, hak sahiplerinin belirlenmesiyle yeni evine kavuştuğunu aktararak, "Depremden sonra evimizi teslim aldık. Evler; güzel, sağlam inşa edildi. Çok güzel işçilik yaptılar. Emeği geçen herkesin emeğine sağlık. Beğendim, hoşuma gitti” şeklinde konuştu.

Hatay’da depremzedeler için inşa edilen köy evlerinin teslimi için geri sayım başladı!

"KENDİM DE İNŞAATÇI OLDUĞUM İÇİN EVLERİN SAĞLAM OLDUĞUNU BİLİYORUM"

Sapanözü Mahalle Muhtarı Muhammed Hanifi Gazel, köy evlerinin 1 hafta içerisinde hak sahiplerine teslim edileceğini belirterek, "Ufak tefek eksiklerimiz kaldı. O da 3-5 güne inşallah bitirip anahtarlarını teslim edeceğiz. Kuralar çekildi. Hak sahipleri belli oldu. Birkaç eksik var. Onlar da giderilecek ondan sonra teslim edilecek. Evler çok güzel. Ben inşaatın ilk aşamasından beri buradayım. Kendim de inşaatçı olduğum için konutların sağlam olduğunu biliyorum" şeklinde konuştu.

Ticaret Bakanı Yardımcısı Gürcan’dan emlak sektörüne ilişkin çok konuşulacak açıklama!

SSK, Bağ-Kur, 4A, 4B ve 4C’li emeklilere son dakika müjdesi! En düşük emekli maaşı 10 bin TL olacak!

Riskli bina tespitinde tedirgin eden düşüş! Resmen deprem öncesine döndü!


Geri Dön