27 / 04 / 2024

Milyonlarca kişinin ev alma umudu yeşerdi: 1.20 faizli konut kredisi ne zaman verilecek?

Milyonlarca kişinin ev alma umudu yeşerdi: 1.20 faizli konut kredisi ne zaman verilecek?

Yeni ev almak isteyen milyonlarca vatandaş 1.20 faizli konut kredisinin detaylarını merakla sorguluyor. Hükümetin konut kredisi kampanyası ev almak isteyenlerin umudunu tekrardan yeşertti. İşte konut kredisine ilişkin tüm detaylar...



Ev almak isteyen milyonlarca vatandaş konut kredisinin detaylarını sorgulamaya başladı. Ev alma hayalı kuranlar "1.20 faizli konut kredisi ne zaman, nasıl verilecek?" sorusuna yanıt arıyor. 

Hükümet'in son zamanlarda verdiği ekonomik kararlar bankaları harekete geçirdi. Bu kapsamda banka konut kredisi faiz oranları tek tek yeniden hesaplandı. Bankalar konut kredisinde musluğu kıstı. Ancak 1.20 faizli konut kredisi gündemde yer almaya devam ettikçe vatandaşın ev alma umudu yeşerdi.

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu (BDDK), 2. evini alacaklar için konut kredilerini sınırlandırmıştı. Orta Vadeli Program (OVP) kapsamında ise ilk kez ev alacaklar için fırsat kapısı aralanması beklenirken, konut da artık bir yatırım aracı olmanın dışında tutulacak.  Yeni ev almak isteyen milyonlarca vatandaş 1.20 faizli konut kredisinin detaylarını merakla sorguluyor. Hükümetin konut kredisi kampanyası ev almak isteyenlerin umudunu tekrardan yeşertti. İşte konut kredisine ilişkin tüm detaylar...

Milyonlarca kişinin ev alma umudu yeşerdi: 1.20 faizli konut kredisi ne zaman verilecek?

1.20 FAİZLİ KONUT KREDİSİ BAŞVURULARI BAŞLADI MI?

Başkan Recep Tayyip Erdoğan tarafından programın açıklanması bekleniyor. Söz konusu 1.20 düşük faizli konut kredisi kampanyası hakkında çalışmaların tamamlanması bekleniyor.

Çalışmaların tamamlanmasından sonra konunun ekim ayında Meclis'te yer alacağı ön görülüyor.

1.20 DÜŞÜK FAİZLİ KONUT KREDİSİ ŞARTLARI NEDİR?

1.20 düşük faizli konut kredisi sadece hiç evi olmayanlara verilecek.

Milyonlarca kişinin ev alma umudu yeşerdi: 1.20 faizli konut kredisi ne zaman verilecek?

CUMHURBAŞKANI YARDIMCISI CEVDET YILMAZ AÇIKLAMIŞTI

Orta Vadeli Program (OVP) kapsamında ilk evini alacakların destekleneceğini kaydeden Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, açıklamasında şunları söylemişti:

"Bu kapsamda katılım Finans ve kalkınma bankacılığı konuları gündeme geldi. Buralarda etkili şekilde yine iyi projelere destek olan, parası olana değil bir sistemi nasıl geliştiririz bunlar konuşuldu. Konut arzı konusunda daha fazla artırma, birinci konut edinimini daha güçlü şekilde teşvik edecek mekanizmalar üzerinde durduk.

DPT ve Dünya Bankası ortak çalışma yapmıştı. Tasarruf oranlarını artırıyor. Kamu olarak ilk konut edinimini destekleyici çerçeve içinde hareket edeceğiz"

Kamuya çalışan müteahhitlere ihale yok

Altında sert düşüş! Altın fiyatları tuzla buz oldu! 3 Ekim 2023 Salı altın fiyatları

Konut fiyatlarında son dakika müjdesi! Hayalet evler için vergi gelirse, fiyatlar düşer! 


Geri Dön