28 / 04 / 2024

1.20 faizli konut kredisinde son dakika! İlk kez ev alacaklara düşük faizli kredi ne zaman verilecek? 

1.20 faizli konut kredisinde son dakika! İlk kez ev alacaklara düşük faizli kredi ne zaman verilecek? 

1.20 faizli konut kredisindeki son dakika gelişmeleri pek çok kişi tarafından merak ediliyor. Peki ilk kez ev alacaklara düşük faizli kredi ne zaman verilecek? 



Orta Vadeli Program (OVP) kapsamında ilk defa konut sahibi olacaklar için düşük faizli kredi müjdesi geldi. Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre, açıklanması beklenen düşük faizli kredi kampanyasıyla beraber konut sahibi olma fırsatını kaçırmak istemeyen vatandaşlar de kredi kampanyasının ayrıntıları ile ilgili araştırmalar yapıyor.

Verilen detaylara göre, gündemde olan 1.20 faizli düşük konut kredisi kampanyasıyla ilgili ayrıntılar henüz belli olmasa da söz konusu beklenti vadenin 15 yıla uzaması, faizin yüzde 1.20’lere inmesi.

NTV'de yer alan habere göre, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz geçtiğimiz aylarda "Kamu olarak ilk konut edinimini destekleyici çerçeve içinde hareket edeceğiz" demişti. Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre, bir süredir kamuoyunun gündeminde bulunan düşük faizli konut kredisi başvuruları kapsamında, detaylar da merak ediliyor. Peki ilk kez ev alacaklara düşük faizli kredi ne zaman verilecek? 

1.20 faizli konut kredisinde son dakika! İlk kez ev alacaklara düşük faizli kredi ne zaman verilecek? 

1.20 FAİZLİ KONUT KREDİSİ BAŞVURULARI BAŞLADI MI?

Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanması beklenen 1.20 düşük faizli konut kredisi kampanyası ile ilgili olarak çalışmaların tamamlanması bekleniyor.

Söz konusu çalışmaların tamamlanmasından sonra konunun ekim ayında Meclis'e gelmesi bekleniyor.

VADE 15 YILA MI UZAYACAK?

Yine paylaşılan detaylara göre, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu (BDDK), 2. kez konut sahibi olacak kişiler için kredileri sınırlandırmıştı.

Böylece artık yatırımcının değil ihtiyacı olanın konuta ulaşması planlandı.

Son dönemlerde gündemden düşmeyen 1.20 faizli düşük konut kredisi kampanyasıyla ilgili ayrıntılar henüz açıklanmasa da beklenti vadenin 15 yıla uzaması, faizin yüzde 1.20’lere inmesi.


1.20 FAİZLİ KONUT KREDİSİ ŞARTLARI NEDİR?

Aktarılan detaylara göre, 1.20 düşük faizli konut kredisi yalnızca hiç konutu olmayanlara verilecek. Merakla beklenen söz konusu kredi başvurularına dair diğer şartlar netleştiğinde haberimizde yer alacak.

Konut fiyatları yüzde 90,3 arttı! İstanbul'da ortalama fiyatlar ilk kez 4 milyon TL'yi geçti!

ABD’den ev alan 150 Türk dolandırıldı

Konut satışları yüzde 9,5 azaldı! 2023 Eylül'de 102 bin 656 konut satıldı!


Geri Dön