29 / 04 / 2024

Konut fiyatları yüzde 90,3 arttı! İstanbul'da ortalama fiyatlar ilk kez 4 milyon TL'yi geçti!

Konut fiyatları yüzde 90,3 arttı! İstanbul'da ortalama fiyatlar ilk kez 4 milyon TL'yi geçti!

TCMB tarafından açıklanan verilere göre, ortalama konut fiyatları 2023 Ağustos'ta yıllık bazda yüzde 90,3 artış gösterdi. Aktarılan detaylara göre, mega kent İstanbul'da ise ortalama fiyatlar ilk defa 4 milyon TL'yi aştı.



Merkez Bankası (TCMB) 2023 yılının Ağustos’a ilişkin Konut Fiyat Endeksini (KFE) az önce resmen açıkladı.

TCMB tarafından açıklanan verilere göre, konut fiyatları 2023 yılının Ağustos ayında yıllık bazda yüzde 90,3 artış gösterdi.

Merkez Bankası tarafından resmi olarak açıklanan verilere göre, konut fiyatları 2023 yılının Temmuz ayında yıllık bazda yüzde 94,7 artış göstermiş; böylelikle de  yıllık artış hızında gerileme Temmuz ayında da devam etmişti.

Konu ile ilgili olarak aktarılan bilgilere göre, Ağustos ayında en yüksek yıllık değişim yüzde 125,8 ile Çankırı, Kastamonu ve Sinop’ta görülürken, söz konusu bu illeri yüzde 122,2 ile Ağrı, Iğdır, Kars ve Ardahan; yüzde 118,5 ile de Zonguldak, Karabük ve Bartın izledi.

Peki resmi olarak açıklanan verilere göre, ülke genelinde ortalama konut fiyatı ne kadar oldu? Mega kent İstanbul’da konut fiyatları Ağustos ayı itibarıyla ne kadar oldu? İşte merak edilen bu soruların yanıtları ve Merkez Bankası tarafından açıklanan o veriler...

Konut fiyatları yüzde 90,3 arttı! İstanbul da ortalama fiyatlar ilk kez 4 milyon TL yi geçti!

ÜLKE GENELİNDE ORTALAMA FİYAT 2,7 MİLYON LİRA

Paylaşılan detaylara göre ülke genelinde metrekare fiyatları 2023 yılının Ağustos ayı itibarıyla 27 bin 840 liraya çıktı. Böylelikle, ülke genelinde ortalama büyüklükteki bir konutun fiyatı 2 milyon 784 bin liraya çıkmış oldu.

Ayrıca mega kent İstanbul’daki metrekare fiyatları da 2023 yılının ağustos itibarıyla 41 bin 766 liraya çıktı. Böylelikle mega kent İstanbul’da ortalama bir dairenin fiyatı da 2023 yılının Ağustos itibarıyla 4,1 milyon TL’ye çıktı.

Merkez Bankası tarafından açıklanan verilere göre, yeni konutlardaki fiyat artışlarına bakıldığında da, yeni konut fiyat endeksinin mega kent İstanbul’da Ağustos ayında yıllık yüzde 88,5 arttığı belirtildi. Söz konusu bu oran başkent Ankara’da yüzde 95,3 olurken, İzmir’de ise yüzde 103,5 olarak gerçekleşti.
 

Kentsel dönüşüme ilişkin yeni kanun teklifi bu hafta Meclis'e geliyor: Dönüşüm çoğunluk oyuyla yapılabilecek! 

Marmara için ürküten uyarı: Her an 6.6 şiddetinde sallanabilir! SON DAKİKA! 

ABD’den ev alan 150 Türk dolandırıldı


Geri Dön