29 / 04 / 2024

Kentsel dönüşüme ilişkin yeni kanun teklifi bu hafta Meclis'e geliyor: Dönüşüm çoğunluk oyuyla yapılabilecek! 

Kentsel dönüşüme ilişkin yeni kanun teklifi bu hafta Meclis'e geliyor: Dönüşüm çoğunluk oyuyla yapılabilecek! 

Kentsel dönüşümde kat maliklerinin yarısından bir fazlasının oyu ile karar alınmasını ve  Kentsel Dönüşüm Başkanlığına ilişkin düzenlemeleri de içeren kanun teklifinde sona gelindi. İşte detaylar ve yeni düzenlemeler...



Kentsel dönüşümde kat malikleri anlaşma oranının üçte ikiden salt çoğunluğa düşürülmesi ile Kentsel Dönüşüm Başkanlığına ilişkin düzenlemeleri de kapsayan kanun teklifinin bu hafta Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne (TBMM) sunulması öngörülüyor. 

Aktarılan son dakika bilgilerine göre, AK Parti milletvekilleri, kentsel dönüşüme ilişkin kanun teklifine ait çalışmalarda sona geldi. 

Kentsel dönüşüme ilişkin yeni kanun teklifi bu hafta Meclis e geliyor: Dönüşüm çoğunluk oyuyla yapılabilecek! 

KENTSEL DÖNÜŞÜM İÇİN KAT MALİKLERİNİN YARISINDAN BİR FAZLASININ OYU YETERLİ OLACAK

Söz konusu kanun teklifinde, afet riski altındaki alanlarla bu alanlar dışındaki riskli yapıların yer aldığı arsa ve arazilerde kentsel dönüşüm uygulamalarını sürdürecek olan ve Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile kurulan Kentsel Dönüşüm Başkanlığı'na ilişkin düzenlemeler yer alacak. 

Ayrıca, şu anki yasaya göre, kentsel dönüşüm kararı alınması için üçte iki çoğunluk şartı bulunuyor. Yeni teklif ile bu oranın salt çoğunluğa düşürülmesi öngörülüyor. 

Bu şekilde, kat maliklerinin yarısından bir fazlasının oyu ile kentsel dönüşüm kararı verilebilecek.

Kentsel dönüşüme ilişkin yeni kanun teklifi bu hafta Meclis e geliyor: Dönüşüm çoğunluk oyuyla yapılabilecek! 

GECİKMELER ENGELLENECEK, MAHKEME SÜRELERİ KISALTILACAK

Kentsel dönüşümde hızlı sonuç alınabilmesi için hazırlanan kanun teklifinde, Tebligat Kanunu'ndan kaynaklı gecikmeleri engelleyecek düzenlemelere de yer verilecek. 

Ayrıca söz konusu teklif, mahkeme süreçlerinin kısaltılması ve bilirkişi sürelerinin düşürülmesi ile ilgili düzenlemeleri de kapsayacak. 

Kentsel dönüşüme ilişkin yeni kanun teklifi bu hafta Meclis e geliyor: Dönüşüm çoğunluk oyuyla yapılabilecek! 

Dünya Gazetesi'nin aktardığına göre, GYODER Yüksek İstişare Kurulu Üyesi ve EYG Gayrimenkul Başkanı Ömer Faruk Çelik, başkanlıkla sektörün en önemli beklentisinin, kentsel dönüşünde çoğunluk oranının yüzde 51'e düşürülmesi olduğunun altını çizdi ve "Kentsel dönüşümde, 3'te 2 çoğunluktan yüzde 51'e çekilmesi durumunda dönüşümün önü açılacaktır" ifadelerine yer verdi. 

Zaten 3'te 2 çoğunlukla çözümler sıkıştığı için sektörde dönüşüm yapan firmaların yüzde 51 talebini gündeme getirdiğinin altını çizen ÇElik, çoğunluğun yakalanamadığı yerde riskli yerlerde bir türlü yapılaşmanın yenilenmesinin mümkün olmadığını belirtti. 

Boss4 Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkanı Abdülkadir Akkuş da konuya ilişkin açıklamasında "Mesela, önceden 10 dairenin dönüşümün gerçekleşmesi için 7’sinin imzalaması gerekiyordu" diyerek, kanun teklifiyle yüzde 51’in imzalamasının yeterli olacağına vurgu yaptı.

ABD’den ev alan 150 Türk dolandırıldı

Konut sektöründe dengesiz fiyat hareketleri mercek altında! Çimento fiyatlarında inceleme devam ediyor!

TOKİ, 5 senede 500 bin sosyal konut yapacak: 12. Kalkınma Planı'yla dar gelirlilere, kadınlara, gençlere müjde!

Konut almak şimdi daha da zor: Kredi taksitleri geçen seneye göre yüzde 70 arttı!

Dar gelirlinin konuta erişimi kolaylaşıyor! 12. Kalkınma Planı'yla resmen açıklandı!


Geri Dön