27 / 04 / 2024

ABD’den ev alan 150 Türk dolandırıldı

ABD’den ev alan 150 Türk dolandırıldı

Amerika’da bir Türk emlak yatırımcısının kurduğu şirketle aralarında Türk pilotların da bulunduğu 150 kişiyi dolandırdığı iddia edildi. C.B'ye ait şirketin üç buçuk yılda 30 milyon doların üzerinde satış yaptığı ortaya çıktı.



ABD’de Mimai merkezli bir emlak şirketi kuran C.B isimli Türkün, ev sahibi olmak ve dolarla kira geliri elde etmek isteyen aralarında Türk pilotların çoğunlukta olduğu 150 kişiyi dolandırdığı iddia edildi. Olay bir Türk pilotun Baltimore’de satın aldığı evi görmek için ABD’ye gitmesiyle ortaya çıktı.

Türkiye’nin 1 numaralı emlak ve konut editörü Tebernüş Kireçci 14 Ekim’de Miami’deki dolandırıcılık iddiasını resmi Twitter hesabı http://twitter.com/TebernKireci1'den duyurmuştu.

ABD Miami ve Baltimore’de ev alan yaklaşık 150 Türk dolandırıldı.
İddiaya göre dolandırılanların çoğu THY’de pilot
Dolandıran da Türk.
Detayları bilen var mı?

ABD’den ev alan 150 Türk dolandırıldı

YENİLENMİŞ VE  KİRACILI EV HARABE ÇIKTI!

Türk pilot 2021 Haziran ayında C.B’nin şirketi aracılığıyla 53 bin dolara kira garantisiyle bir ev satın aldı. Şirket tarafından 20 ay boyunca hesaba yatırılan kira ödemeleleri son 5 aydır kesildi. Bunun üzerine yenilenmiş ve kiracılı olduğu söylenen evini görmek için Baltimore giden Türk pilot gördüğü manzara karşısında şok oldu. Ev boş, yıkık dökük ve kullanılamaz haldeydi. Türk pilota eşlik eden bölgedeki emlakçı evin tadilatı için en az 50 bin dolar gerektiğini söyledi.

Şirketi ve C.B’yi arayan Türk pilot aramalarına yanıt alamadı. Bir süre sonra mağdur pilota, şirket tarafından “öngörülemeyen nedenlerle operasyonları durdurma kararı” alındığını belirten bir mesaj gönderildi. Bu arada C.B’nin  ve şirketin sosyal medya hesapları kapatıldı. Genç pilot gibi aynı dönemde C.B’nin şirketinden ev satın alan diğer Türk pilotların da kira gelirlerinin ödenmediği ortaya çıktı. 

ABD’den ev alan 150 Türk dolandırıldı

AYNI GÜN 4 KATINA SATTI

C.B’nin, Amerika’da suç oranının yüksek olduğu tehlikeli semtlerde çok ucuza aldığı kötü durumdaki evleri Türk yatırımcılara 3,4 katına sattığı ortaya çıktı. A.D isimli bir Türk yatırımcı C.B’nin Miami merkezli şirketinden aldığı üç ev buna örnek. Şirket 25 bin dolara satın aldığı evi aynı gün A.D’ye 108 bin dolar karşılığında devretti. 50 bin dolara aldığı evi 114 bin dolara, 27 bin dolarlık üçüncü evi ise 92 bin dolara A.D’ye sattı.

MAĞDURLARA 30,2 MİLYON DOLARLIK SATIŞ YAPTI

Dolandırıcılık iddiası The Baltimore Banner gazetesine de haber oldu. Habere göre C.B’nin şirketi Aralık 2019’dan 2023 Temmuz ayına kadar geçen 3.5 yıllık süreçte bireysel yatırımcılara 30,2 milyon dolarlık satış yaptı. Ayrıca CB’ye ait şirket, aynı bölgede aynı işi yapan başka bir şirket tarafından “iş modelini” çaldığı gerekçesiyle dava edildi.

TÜRKLER ABD’DE HUKUKSAL SÜREÇ BAŞLATACAK

C.B'den ev satın alan Türkler Amerikan yasaları gereğince vergi sistemiyle de karşı karşıya kaldı. Aralarında üst düzey yöneticiler, doktorlar, profesörler ve emeklilerin olduğu yatırımcılar, Türk ve ABD yargısına başvurmaya hazırlanıyor. 

Konut fiyatları neden düşmüyor?

Dar gelirlinin konuta erişimi kolaylaşıyor! 12. Kalkınma Planı'yla resmen açıklandı!

 


Geri Dön