27 / 04 / 2024

Atina'da ev kiralayan mülteci aile dolandırıldı!

Atina'da ev kiralayan mülteci aile dolandırıldı!

Yunanistan'ın başkenti Atina'da bir internet sitesinden bulduğu evi kiralamak isteyen Suriyeli mülteci aile, kendisini emlakçı olarak tanıtan bir şahıs tarafından dolandırıldı.



Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliğinin (BMMYK) mülteciler için konaklama yardımı içeren programının bitmesiyle evsiz kalan aile, internet üzerinden ev aryışına başladı. 

Aile, Atina merkezde uygun bir ev bulup, kendisini emlakçı olarak tanıtan kişiye 3 aylık kira ödemesini yaptı. Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; evlerine yerleşen ailenin, daha sonra evin asıl sahibinin gelmesiyle dolandırıldıkların ortaya çıktı. 

Ev sahibinin uyarısıyla evi tahliye eden aile, AA muhabirine, tüm paralarını kaptırdıklarını ve gidecek yerlerinin olmadığını söyledi. 

Ailenin küçük kızı Samiya, "İnternette Mısırlı ve kendisini emlakçı olarak tanıtan bir kişi aracılığıyla bu evi bulduk. Kendisine toplam 1000 avro verip, eve yerleştik. Daha sonra evin asıl sahibi geldi ve 'evi boşaltmazsak polisi arayacağını' söyledi. Şimdi paramız da yok gidecek yerimiz de yok" şeklinde konuştu.

Antalya'da 5 kişi kiralık ev yalanıyla dolandırıldı!


Geri Dön