10 / 05 / 2024

atina sahte kiralık ev ilanı

atina sahte kiralık ev ilanı

Yunanistan'ın başkenti Atina'da bir internet sitesinden bulduğu evi kiralamak isteyen Suriyeli mülteci aile, kendisini emlakçı olarak tanıtan bir şahıs tarafından dolandırıldı.

Kiralık ev arayanlar dikkatli olun! 'Kiralık evler' hesabı üzerinden ev arayanları tuzağa düşürdü!

Vatandaşlar kiralık ev bulabilmek için çeşitli ilan sitelerinin kiralık evlerini araştırıyor. Bazı dolandırıcılar ise bunu fırsat bilerek kiracıları ağlarına düşürmeye çalışıyor. Sosyal medya hesabından 'Kiralık evler' adı altında açılan sahte ilanlar 6 kişiyi mağdur etti. İşte ayrıntılar...

Dikkat! Bayram tatilinde sahte kiralık ev tuzağına düşmeyin!

Hafta sonu izin günleri ve Kurban Bayramı ile birlikte dokuz güne uzayabilecek tatil döneminde sahte kiralık ev tuzağına düşmeyin... 

Son dönemin yeni dolandırıcılığı! Kiralık daire arayanlar evi görmeden kaparo ödemeyin! 

Kiralık ev arayanların dikkat etmesi gereken önemli bir unsur var. İstanbul’un bir semtinde son aylarda ‘sahte kiralık daire’ ilanlarıyla dolandırılan kişilerin olduğu ileri sürülüyor. Mağdur olanlardan bazılarının savcılığa suç duyurusunda bulunuyor. Gayrimenkul danışmanları önemli bir uyarı yaptı.

Online kiralık evlerde peşinat vurgunu!

Kiraların yükselmesiyle ve kiralık evlerdeki stokun azalmasıyla berber fırsatçılar harekete geçti. Dolandırıcılar, sahte ilanlar ile bir yıllık peşinat ile ev arayanları mağdur ediyor.

Kiralık evlerde sahte ilan tehlikesi!

İlk sırada İstanbul olmak üzere birçok kentte kiralık ev fiyatları tavan yaptı. Son zamanlarda kiralık evlere yönelik dolandırma tehlikeleri arttı.  Uzmanlar kiralık ev arayan vatandaşları uyardı.

Kiralık konutta sahte ilan dolandırıcılığı!

Kiralık ev fiyatlarının artması dolandırıcıları harekete geçirdi. Uzmanlar kiralık ev arayanları sahte ilanlara dikkat etmesi konusunda uyarıyor. 

Kiralık konutta dolandırıcılık!

İkinci el konutta fiyat oyunu ortaya çıktı. İlan sitelerine girilen çok sayıda sahte ilan aracılığıyla kiralık ev arayan vatandaşlar daha yüksek rakamlı evlere yönlendirilerek bütçelerini aşan rakamlarda kiralama yapmaya ikna ediliyor. Vatandaşlar, yüzde 100 kira artışıyla karşılaşıyor.

Kiralık ev ararken sanal dolandırıcıya dikkat!

Özellikle yeni evlenen çiftlerin bir an önce ev bulma beklentisinden yararlanan ‘sanal’ dolandırıcılar internette kol geziyor. İnternete sahte kiralık ev ilanları veren dolandırıcılar şöyle çalışıyor...

Kiralık evde aile konutu şerhi!

Aile konutu, resmi olarak evli olan ailelerin yaşamını sürdürdükleri mekan olup, tapu üzerine aile konutu şerhi konulabiliyor. Peki, kiralık evde aile konutu şerhi olur mu? Aile konutu ile ilgili kira sözleşmesi nasıl feshedilir?

Kiralık evde köpek beslemek yasak mı?

Apartmanda, hayvan beslemek ile ilgili kanunen herhangi bir yasak bulunmuyor. Ancak, bu yasağı koyma hakkı kat maliklerine veriliyor. Peki, kiralık evde evcil hayvan beslenir mi? Kiralık evde köpek beslemek yasak mı?

Kiralık evde emlakçı komisyonu ne kadar?

Taşınmaz kiralamak için bir emlakçıya danıştığınızı ve emlakçı aracılığı ile kiralık bie ev bulduğunuzu farz edelim. Bu durumda emlakçıya komisyon vermeniz gerekiyor. Peki, kiralık evde emlakçı komisyonu ne kadar?

Kiralık evde kombi arızası kime aittir?

Mesken kiralamalarında evin içerisinde yapılan giderlerden hangilerinin ev sahibine hangilerinin ise kiracıya ait olduğu, merak edilen hususlar arasında yer alıyor. Peki, kiralık evde kombi arızası kime aittir?

Konya'da satılık daire sayısı artarken, kiralık daire sayısı düşüyor!

Konya'da satılık daire sayısı artarken, kiralık ev sayısı da düşüyor. İnşaat sektörünün her geçen gün geliştiği Konya'da, birçok bina yükselse de kiralık daire bulma oranı her geçen düşüyor...

atina sahte kiralık ev ilanı Haberi

atina sahte kiralık ev ilanı

Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliğinin (BMMYK) mülteciler için konaklama yardımı içeren programının bitmesiyle evsiz kalan aile, internet üzerinden ev aryışına başladı. 

Aile, Atina merkezde uygun bir ev bulup, kendisini emlakçı olarak tanıtan kişiye 3 aylık kira ödemesini yaptı. Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; evlerine yerleşen ailenin, daha sonra evin asıl sahibinin gelmesiyle dolandırıldıkların ortaya çıktı. 

Ev sahibinin uyarısıyla evi tahliye eden aile, AA muhabirine, tüm paralarını kaptırdıklarını ve gidecek yerlerinin olmadığını söyledi. 

Ailenin küçük kızı Samiya, "İnternette Mısırlı ve kendisini emlakçı olarak tanıtan bir kişi aracılığıyla bu evi bulduk. Kendisine toplam 1000 avro verip, eve yerleştik. Daha sonra evin asıl sahibi geldi ve 'evi boşaltmazsak polisi arayacağını' söyledi. Şimdi paramız da yok gidecek yerimiz de yok" şeklinde konuştu.

Antalya'da 5...